Trädgårdstider

Mars närmar sig sitt slut men ännu känns det långt till vår. Inte ens den årliga trädgårdsmässan kunde ändra på den känslan. Jag hade räknat med lite varmare och snöfritt när jag beställde två fruktträd från Blomqvist i Taimisto Finland. Jag räknade också med att postgången skulle vara lika långsam som vanligt. Men allt har gått som på räls (kan man säga så nu för tiden med alla tågförseningar) nåväl jag tror du förstå vad jag menar. Jag hade räknat med att leveransen skulle ta tid och att träden skulle komma fram till postombudet i Malmköping först nästa vecka. Så får jag ett pling i mobilen att de redan är där. Träden är i vintervila men vad händer om de måste stå inomhus i stugvärmen för att vänta på att jag ska hämta dem vilket blir tidigast på söndag. Det blir inte bra säger de på Blomqvists som jag besökte på mässan. Om de först vaknar i värmen och sedan bli utslängda i kylan kommer de kanske inte att klara sig.

Jag kan inte hämta förrän på söndag. Väderleksrapporten spår fortsatt kalla nätter. Hur löser jag detta?
Postombudet i Malmköping är Hemköp. Jag ringer dit och förklarar mitt dilemma. Hur svalt ska det vara undrar de. Kallare än rumstemperatur blir mitt svar. Ok då sätter vi in ditt paket i mejerirummet blir svaret. Det finns vardagsänglar. Och jag hoppas att mina två träd fortsätter att vintervila gott på Hemköp tills jag hämtar dem på söndag.

4 svar

    1. Nej det tror inte jag heller. Nu står träden i den kalla fastun på torpet. Vågade inte ställa ut dem då det ska bli många minusgrader på nätterna framöver.

    1. Ja hoppas att de kommer att ta sig. Nu står de i farstun på torpet där det är svalt men inte minus. Det ska bli riktigt kallt på nätterna framöver så jag vågar inte ställa ut dem.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.