Trettondag

En snabb tur för att se efter att allt var ok. Vackert snölandskap så där som när vintern är som bäst.
Mössen hade festat på vitlök och hallonläsk och någon hade ätit upp brysselkålen som jag sett fram emot att skörda. Våra grannar har byggt ett innovativt hus till sina hästar. Annars var det mesta sig likt. Vi lämnade torpet för en spännande en färd på vintervita småvägar till Gnesta där vi fick lite fika innan vi begav oss hem. Så kan man också fira trettondagen. 

10 svar

 1. Men hallå, är det ett tvåvåningshus till hästarna? Eller ser jag i syne? står dom ovanpå varandra tro?
  Jag tycker det lät som ett utmärkt sätt att tillbringa trettonhelgen, på landet!”
  Kram

  1. Du ser i syne. De har gjort ett hus som ser ut som om det vält omkull. Men det är bara en våning inuti. Högt i tak dock 🙂
   Kram

  1. Ja det är mitt paradis. Det är mysigt även vintertid om det är snö och några minusgrader. Vid barmark är det bara mörkt och lerigt.
   Kram

 2. Vilken trevlig ”njutflykt” denna trettondag. Skönt att se att torpet finns kvar. Att det sedan blivit lite svinn kansk eman får överse med.
  Väldigt vackra vinterbilder från ert fina torp.
  Kram!

  1. Jag visste inte att det fanns en Hammersta gård i Gnesta också känner bara till Hammersta gård i närheten av Ösmo på Södertörn.
   Min syster och hennes familj bor i Gnesta så vi är där lite då och då. Dessutom kan man åka den vägen till torpet. Ibland gör vi det för att få lite omväxling men oftast tar vi vägen över Åkers Styckebruk när vi ska till torpet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.