Tulpaner igen.

Tulpaner är lite som vi människor, de åldras väldigt olika. En del blir torra och stela, andra mjuka och lite tufsiga. Vissa behåller sin värdighet väldigt länge medan andra tappar både färg och form tidigt. Jag köpte några tulpaner för nästan två veckor sedan. De är av den där lite tufsiga sorten som bara blir vackrare med åldern. Trots att de egentligen är helt utblommade kan jag inte förmå mig att slänga dem, för i förfallet finns en sådan otrolig skönhet. Igår sken solen och himlen utanför köksfönstret var ljus. Jag tycker om att fotografera i motljus så mina bedagade tulpaner fick vara modeller när jag undersökte ljuset, förfallet. Jag måste säga att de var väldigt tålmodiga tulpanerna. Själv tappar jag känslan för både tid och rum när jag sätter igång. Jag märkte hur man faktiskt kan skapa energi genom att göra det som man tycker om.

8 svar

 1. Jättefina tulpanbilder. Har också sparat en bukett med avsikt att ta lite bilder. Nu har jag verkligen blivit inspirerad!

  1. Kul att kunna inspirera dig. Tog bilderna igår eftermiddag innan du kom. Det var riktigt skoj Känner som om jag varit i en fotografisk svacka ett tag nu. Måste försöka ta mig ut med kameran, då brukar det gå över. Kanske att det beror på att det tar tid att bli bekväm med nya kameran. Lättare när jag är mer ledig, ser fram emot påsken.

 2. Jag är också en vän av tulpan. Älskar att se den där tufsiga sorten bli allt ”tuffsigare”… och vilken fin jämförelse, jag brukar också täka så och jämföra med människan. Hoppas att man själv är en sådan som åldras effektfullt och skiner in i det sista 🙂

  Ha det fint!
  Kramar Christina

  1. Visst vore det önskvärt att få åldras så att man skiner. Synd att det inte går att beställa. man får ta det som det blir.

 3. Så vackra!

  De tulpaner jag haft i mitt hem i år har inte varit lyckade, de växer på längden och hänger redan efter ett-två dygn. Vet inte vad jag gjort för ont för att få sådana tulpaner i år… Kanske jag betalat för litet… 😉

  1. jag har också fått många som bara torkat helt tråkigt nästan på en gång blivit gula och trista. Men sedan har jag haft en eller två omgångar med sådana här skönheter. jag tror inte att det bara beror på pris för de svindyra jag köpte i blomsteraffären blev jätte fula väldigt snabbt medan de billig från torget höll ut i nästan två veckor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.