Flera fåglar och en snöängel

Nu var det dags igen för Bosses tävling. Den här gången innehöll den flera aktiviteter. Att fotografera termometern var det lättaste men kallare än 12,9 blev det inte. Roligt men svårt var det att hitta fåglar att fotografera. Igår gick jag till strömmen i Stockholm där man utfodrar fåglarna under vintern. Det var en mängd olika arter men det var också otroligt kallt om fingrarna och sent på eftermiddagen så ljuset var inte det bästa. Jag fick en bild som var ok innan jag fick ge upp och uppsöka varmare omgivningar.  Sen skulle man göra en snöängel men när jag väl kom hem var det på tok för mörkt för att kunna ta en bra bild på den aktiviteten. Nåväl den detaljen avklarades idag så nu är det dags att ladda upp bildbevisen.

Bossetävling 2-2

Detta tror jag är en skrattmås för idag har jag lärt mig att vuxna måsar alltid har röda ben och under vintern röd näbb med svart spets.  Det här exemplaret stod på ett isflak i Stockholms ström.

Bossetävling 2

Till skillnad från skrattmåsen är detta en trut. Den är mycket större än måsen och har inte alls lika vackert röda ben.  Just den här höll till på en brygga vid Slussen precis bredvid Djurgårdsfärjans hållplats.

Bossetävling 2-4

En skata trippade omkring i planteringen vid Sandbergs tunnelbanestation. Och stor stilla så pass länge att hen fastnade på bild.

Bossetävling 2 extra

Det blev en extra bild på koltrasten i fågelbordet utanför vårt sovrumsfönster.

Så var det det här med temperaturen. Ta ett kort av termometern kallas vinner. Jag vet redan att här har jag ingen chans men visst var det ganska kallt den här morgonen. Nu har temperaturen stigit så det är nästan plusgrader.

Bossetävling 2 extra 2

Ja så sist men inte minst snöängeln. En sådan har jag inte gjort på många år men här kommer beviset på att det nu finns en utanför vår port och att det var jag som gjorde den.

 

Bossetävling 2-6Bossetävling 2-5

 

 

 

 

 

8 svar

 1. Och fin blev den också. Visst var det på tiden att du gjorde en ängel. Låt det inte gå lika länge till nästa gång. 🙂 Jag tycker också det är snyggare med röda ben. Tufft med ett foto där skrattmåsen befinner sig på ett isflak. Jag gillar koltrastar. Hoppas nu snöängeln får vara i fred i många dagar.
  Lördagskram Bosse

  1. Ja det var nog dags för en änge. Jag tror att den får finnas ostörd där i alla fall några dagar. Sen ska det ju regna här sägs det.
   Kram och trevlig lördagskväll.

 2. Grattis till ett gott jobb! Ångrar nu att jag inte tog en bild på mig med. Kunde dragit ner mössan över ansiktet om inte annat 😉

  Kram och trevlig kväll!

  1. Det är inte försent men kanske lite för mörkt. Och om man får tro väderleksrapporten är snön snart ett minne blott. Här är det plusgrader nu. Gick från minus elva till plus två i ett huj.
   Kram

 3. Så fint du löste uppdarget! Och vackra bilder därtill.
  Och så köatt du haft, betydligt fler minus än här hos oss några km söderut.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.