Körhelg och fotoklubb

I helgen var jag på körhelg. Det innebär att kören åker iväg och sedan helt hänger sig åt att sjunga, äta god mat och ha trevligt tillsammans.  Trevligt har vi hela tiden, äter gör vi mycket och gott men framför allt så sjunger vi. Det är förvånande hur koncentrations-krävande det är att sjunga. Man skulle kunna tro att det bara är att följa noterna och så ordnar det sig. Men det är hårt arbete att få de där noterna på notbladet att omvandlas till toner som harmonierar med varandra. När de andra stämmorna klämmer i då gäller det att hålla på sitt och inte tappa taget om sina toner och glida med de andra. Ibland blir man förvånad, en svår stämma kan gå hur bra som helst medan något som verkar väldigt lätt ut kan få en ur balans. Vi experimenterade en del och gjorde flera roliga övningar. Bland annat en där flyttade oss ut från vår bekvämlighetszon. Vi brukar oftast stå tillsammans vi som sjunger samma stämma. Då får man hjälp och stöd av varandra. Men nu provade vi med att istället ställa oss i små grupper med en från varje stämma. På något underligt vis var det nästan lättare att då hitta rätt och att hålla sin stämma. Kanske för att man så tydligt hörde sig själv.
Ända sedan jag kom hem, lätt utmattad i söndags eftermiddag, har de olika melodierna snurrat runt i huvudet. Det är spännande att de jobbar där inne alldeles av sig själva och plötsligt dyker upp som en melodislinga jag inte ens visste att jag kunde.

Sen igår var det månadsmöte i fotoklubben vilket bland annat innebar juryredovisning av klubbmästerskapets etapp 1 (det är sammanlagt 4 etapper).  Jag hade nästan bestämt mig för att inte vara med i år men så kunde jag inte låta bli att skicka in några bilder, tre närmare bestämt.  Det var max antalet för den här etappen. Några medlemmar från fotoklubben Avtrycket var jury och jag kan inte säga annat än att de gjorde ett bra jobb för jag fick 2 av mina 3 bilder antagna.  Du kan se alla tre här nedanför. Kan du gissa vilka det var som juryn gillade?

Efter alla dessa sociala aktiviteter är det skönt med en hemmakväll i lugn och ro. Det är trevligt med social samvaro men för att riktigt klara av att uppskatta det behöver, i alla fall jag, vara ensam lite också.

Cirkel

 

Hch

Dröm

 

 

6 svar

 1. Vilken trevlig helg du har haft! Att sjunga är ansträngande är jag helt övertygad om. Själv sjunger jag uselt och blir utmattad av minsta lilla sång men det beror på ett dåligt självförtroende vilket jag kan tacka min musiklärare för.

  Grattis till att ha fått med två bilder! Alla tre är väldigt bra och jag har svårt för att välja bort en av dem. Den sista bilden tycker jag är mycket spännande och jag gillar den mer och mer ju längre jag tittar på den. Så min gissning blir att bilden med passaren valdes bort.

  Här fick vi ett dystert besked i dag. Sonen som hyr i andra hand är uppsagd efter mindre än tre månader. Uthyraren ska separera från sin sin sambo och flytta tillbaka så nu blir det att jaga bostad igen. Så frågan är hur det blir med min Stockholmsresa. Alltid är det något…

  Kram

  Kram

  1. Så tråkigt med sonen. Jag håller öronen öppna om det finns någon som tänker hyra ut. Vilka krav har han, kan de nöja sig med en etta?
   Håller tummarna för att det ordnar sig.
   Det var bilden i mitten som juryn valde bort.
   Kram

 2. Helst en liten tvåa men han är inte kräsen i detta läge utan allt är av intresse! Skulle du höra något så hojta till.

  Det var alltså det. Bilden med passaren är väldigt bra men det var något med ljuset som tilltalade mig med bild nummer 2.

  Kram

 3. Vilken trevlig körhelg, men jag kan förstå att du var trött efteråt. Jag har bara sjungit i skolkör, där jag med nöd och näppe kom med, men där lästes inga noter och det kan jag inte.
  Rolig tanke på att blanda stämmorna.
  Vilka fina foton! Och det är svårt att gissa vilka två som blev antagna, men jag gör ett försök: Jag tror på bild 2 och 3, men jag tyckte även om nr 1.
  Nr 3, var spämnnande för att bilden speglades, nr 2 med fingret för munnen hade ett budskap. Nr 1 tyckte jag om för att skuggorna föll så fint.
  Kram och lycka till!

  1. Jag har spelat både piano och tvärflöjt så noter kan jag i alla fall någorlunda.
   Det var bild 1 och 3 som juryn gillade. Jag gillar alla tre 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.