Att vara ledig är att göra något annat. Det är precis det vi pysslat med under mina fem lediga veckor. Även om mannen gjort det mesta har jag servat och varit behjälplig med det jag kunnat.

Så efter den här sommaren kan vi bocka av en hel del på vår ”att göra lista” för torpet. Vi har:
-Målat vindskivor på Härbret och Nybygget
-Kittat och målat 7 fönster
-Fixat inredning i trädgårdsboden
-Fixat det som vi nu kallar skafferitvätten så där finns skåp och bänk.
-Bytt golvet på altanen
-Oljat bryggan
-Renoverat taket till grillen
-Och sist men inte klart har vi rivit ut allt det ruttna trät i stora huset och håller på att ersätta med friska timmerstockar. Det blir en lite enklare knut än på övriga ställen men nu utan röta.

Nu har jag de sista dagarna i frihet men nästa vecka är det dags igen att grensla cykeln. Det känns som om det hade varit skönt med några fler veckor ledigt men nu är det som det är.

9 svar

 1. Hej, enligt vad jag förstått så är det många renoveringar som verkligen blivit av i de svenska hemmen denna märkliga sommar. Byggvaruhandeln har väl satt rekord. Och det är ju något beständigt man åstadkommer säger hon som knappt kan spika i en tavelkrok. Hoppas du ändå känner dig utvilad och redo för ”verkligheten” Kram från pörtet

 2. Oj, vad ni har varit flitiga! Imponerande. Det låter verkligen som du hade gjort dig förtjänt av lite ledighet efter semestern, men samtidigt är det kanske skönt att få pricka av en sån lista!

  Fina bilder, särskilt härbret om natten och de flätade lökarna (tror jag det är?). Den första svartvita bilden ser jag inte riktigt vad den föreställer – är det en rand gräs?

  Kram

  1. Ja det känns bra att vi hunnit göra så mycket av alla ”måsten”. Flätade egenodlade vitlökar är det. Den svartvita bilden är utsikt över sädesfältet. Kan nog bli tydligare i färg.
   Hoppas att allt är ok med er.
   Kram

 3. Vilket hästjobb ni har haft hela sommarledigheten men samtidigt så lät det som angelägna saker att göra. Röta i ett hus är inget att leka med. Många har nog ägnat sommaren åt diverse renoveringsprojekt och det har ju passat bra en sommar som denna får man säga.

  Kram

 4. Att vara ledig är att göra något annat, det har ni gjort!
  Serva och hantlanga kan jag ibland längta efter 🙂
  Naturligtvis blir jag nöjd och i njutmodus av dina bilder! Ha fina sista dagar och när du trampar iväg så är du strax inne i det att inte vara ledig.

 5. Vila i rörelse eller rörelse i vila? Och att vara ledig kan ju innebära så mycket. Du har verkligen haft en aktiv ledighet och så roligt att också se resultat av allt jobb.
  Önskar dig nu en vilsam helg.
  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.