Att sjunga

Idag när vi hade vår julkonsert var kyrkan nästan full av folk. Då är  det verkligen roligt att sjunga.  Det ger så mycket glädje och energi. Jag är verkligen tacksam att jag passerade det där anslaget en kväll för snart 10 år sedan.

Sjung som du är
Körsång.
Kom och upptäck din röst.
Vi sjunger för att vi vill berätta något.
Ingen sångvana eller förkunskaper krävs.
Vi sjunger från hjärtat och har kul.
Mest på gehör men även efter noter när det behövs.
Enkla sånger, kanon och flerstämmigt.

Jag anmälde mig direkt. Då hade jag ingen aning om hur svårt det är att sjunga, det är mycket att hålla reda på. Det är inte bara sin stämma och texten utan också andningen, stödet, hållningen och jag vet inte vad.  Nu sjunger vi inte längre kanon utan tre eller fyrstämmigt och vi använder noter.  Svårare och svårare blir det men det är fortfarande lika roligt.

Körsång

11 svar

 1. Det ligger en stor glädje i att sjunga och att sjunga tillsammans i en kör ger säkert dubbel glädje. Men visst är det en utmaning i sig att få till det på alla sätt. Har bara provat som barn…Men jag lyssnar gärna på körsång och gärna i en kyrka till advent och jul.
  Stor kram till dig!

  1. Det är väldigt roligt att sjunga tillsammans. Roligt också när det är många som vill lyssna på oss. Du är så välkommen nästa år om du har tid och möjlighet. Det är ju inte så långt från dig. Kram

 2. Det låter verkligen roligt att sjunga i kör och jag kan tänka mig att det blir en trevlig och fin gemenskap. Musik är mycket glädje men själv fick jag sparken ur kören i åk 1 så mitt självförtroende är långt… Men jag lyssnar mycket och gärna på musik!

  Kram

  1. Låter förfärligt att bli sparkad ur kören vid så unga år. Jag brukar säga att alla kan sjunga det bara låter lite olika. Som med allt annat kan man naturligtvis utvecklas och bli bättre. Men att lyssna på musik är ju också givande, det skulle jag inte unna vara utan.
   Kram

 3. … och inte minst vi som inte sjunger själva, har en stor glädje av att lyssna på er! Advent och julkonserterna speciellt, ger väldigt mycket. Tack alla körsångare. Och solister såklart…

 4. Hej! Jag sjöng i kör som så många andra i skolan, men, jag fortsatte när jag slutade skolan. Jag tillhörde den finlandssvenska Luciakören bland annat. Men sen jag flyttade till Sverige fanns aldrig varken tid eller möjlighet att fortsätta. Nu har vi en jätteduktig kyrkokör här på orten, jag skulle förmodligen vara välkommen om jag ville men det känns som att det är för sent. Eller så är viljan inte tillräckligt stark…men visst var det kul att sjunga!

  1. Det är aldrig försent men kanske du har annat som du brinner mer för i ditt liv just nu. Man kan ju inte göra allt alltid även om jag gör mitt bästa med att försöka just det. Kram

 5. Jo, brukar det inte sägas att människor som sjunger i kör är lyckligare än andra… eller något liknande? Jag har något i bakhuvudet men får inte fram det riktigt.

  Sjunga, ja, det sägs att alla kan, men jag sjunger endast i mitt eget sällskap.

  1. Jag vet inte om det är sant. Sant är i alla fall att det ger väldigt mycket energi och man blir glad i alla fall i stunden. Sen har vi så roligt tillsammans i min kör och det bidrar förstås också till känslan av välbefinnande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.