Beara peninsula

Vi tillbringade en dag på halvön Beara som är lite vildare och lite mindre turistig än Dingle och Ring of Kerry. Här besökte vi Gleninchaquin park där vi gjorde vår andra fotvandring. Vi hade hört om parken tänkte att den skulle vara ett givet turistmål. Skylten som pekade in från huvudvägen var liten och oansenlig. Vägen som ledde mot målet var smal men asfalterad, sedan blev den smalare, asfalterad och med gräs i mitten. Den slingrade sig fram genom landskapet som var bedövande vackert, blev smalare och smalare, asfalten upphörde och vi undrade om vi verkligen var på rätt väg.  När den nästan inte var mer än en bred stig kom vi slutligen fram till parken. Där fanns ett antal vandringsleder med varierande längd och ett vattenfall som säkert är imponerande när det är mer vatten i det än det var nu. Vi valde leden som tog oss upp ovanför vattenfallet. Utsikten var fantastisk.  Resten av dagen åkte vi runt halvön på smala vägar, The Wild Atlantic Way. Åt musslor i Kilmarkilloge harbour, odlade tvärs över viken och tog oss ända ner till udden ut mot Dursey Island där linbanan har tillstånd att frakta två eller om det var tre personer och en ko över sundet.

6 svar

  1. Maffigt! Landskapet är jättelikt Lake District i England (utom kustbilderna) inser jag. Jag var där för några år sedan och plåtade väldigt snarlika kullar! Intressant, eftersom jag bara varit i Dublin i Irland och trodde landsbygden såg annorlunda ut än Englands. Vet inte varför, måste ha ”köpt” någon turistbroschyrsbeskrivning som sa att Irland ser ut på ett alldeles eget sätt. Egentligen är det ju inte så konstigt, likheten. De brittiska öarna och Irland är väl en och samma klippa som sticker upp ur havet.
    Kram

    1. Ja de borde ju vara ganska lika faktiskt. Det är otroligt vackert i men också väldigt varierat. Från de trevliga vänliga kullarna till den dramatiska kusten för att inte tala om de ödsliga hedarna och sluttningar täckta av stora blommande som rhododendronträd.

  2. Fina bilder. Själv tillbringade jag en majvecka i Skottland och har aldrig varit i Irland. Men det verkar rätt likartat. I alla fall vad gäller landskapet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.