Bokmässan 2015

Bokmässan är ett årligt återkommande evenemang. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag varit där men det är alltid lika trevligt och inspirerande.  Roligast är när vi halkar in på saker som vi inte riktigt tänkt, samtal som överraskar och berikar. Som i år när vi hamnade på ett samtal om att översätta lyrik med Bob Hansson och hans kinesiska översättare.  Fantastiskt att höra när de växelläste en av Bobs dikter, först på svenska sedan på kinesiska. Eller när vi lyssnade på när Roland Paulsen berättade om sin bok Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen.
Vi hörde också Martin Schibbye berätta om Blank Spot Projekt, medborgarfinansierad utrikesjournalistik.  Ja man lär sig alltid nya saker på bokmässan.
Dessutom var vi på bokrelease. Maria Ehrings bok A State of Grace – Human Rights and Human Obligations”; en vacker bok som påminner oss om våra mänskliga rättigheter, men som också tar upp att vi för varje rättighet också har en skyldighet. Och så besökte vi förstås vår favoritförläggare Elisabeth Grate.

 
Bokmässan-3Bokmässan-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokmässan-2

 

Bokmässan

 

 

2 svar

  1. Vilken trevlig årlig tradition. Det är alltid kul att läsa katalogen och planera. Men som du skriver är det extra givande på plats att bli överraskad av något helt annat. Under många år var det givet att vi åkte dit och träffade gamla bibliotekarievänner. Nu bor vi för långt ifrån. Blev det många hårda fynd med hem?
    Soliga septemberhälsningar från Ystad

    1. Det blir alltid fler bokinköp än vad jag tänkt mig. Kan bara inte låta bli. Jag skulle behöva pensionera mig för att läsa alla böcker som står på tur. Men det är bättre att ha det så än att ingenting ha att läsa. Väl hemma däckade jag i förkylning. Super snuvig. Inte alls kul men då är det också bra att ha böcker att tillgå. Har sett solen lysa utanför fönstret idag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.