Champagne

När vi gifte oss (för ruskigt länge sedan) fick vi av vår av våra vänner en hiskelig champagnekylare och två flaskor Dom Perignon. Jag som tidigare inte alls gillar champagne eller mousserande vin fick en klar favorit som liksom satte standarden. Tyvärr är priset på Dompan en aning högt (1379:-) så vi har länge letat efter något lite billigare om kan fungera som en vardagschampagne. Du hör vilka ilandsbekymmer vi har här hemma. Idag besökte vi Älvsjömässan och Stockholm Food & Wine (kan du fatta varför man behöver döpa om ”Mitt kök” till det). Hursomhelst så passade vi på att prova lite olika champagnesorter. Om man kommer undan med en tredjedel av priset  till halva smakupplevelsen så kan det vara värt pengarna. Och vi hittade faktiskt en väldigt god Champagne som var förhållandevis billig. Så vi kommer nog att beställa en flaska att ha på lut i kylskåpet. Alltid kan man hitta på något att fira.
Nöjda med detta slank vi in på Fotomässan. I år var första gången på länge som jag inte jobbar där. Det var roligt att gå runt och titta på bilder, prata lite objektiv med Tamron, träffa klubbkompisar i montern och sedan titta på de två bilder som jag har utställda. En trevlig lördag. Imorgon blir det sjunga av för hela slanten. 

251-champagne

 

251-b-photo

10 svar

 1. Vad bra att ni fann ett prisvärt alternativ Fotomässan hade jag gärna besökt om jag befunnit mig i stora staden. Funderade faktiskt litet på att resa upp över helgen, men avstod.

  1. Det är alltid trevligt att gå på Fotomässan. Jag brukar stå i den monter som fotoklubbarna har. det är skoj och man träffar många trevliga människor. I år tog jag dock ”ledigt” från det och strosade runt med kära maken. Vilket var nog så skoj.

 2. Ljuvligt med fotomässa. Ser jag rätt? Är det ditt foto som hänger där? Då förstår jag att ni har en anledning att fira med champagne. Fantastiskt vackert foto! Stort grattis till utställningen <3

  Kram och fin helg!

 3. Båda bilderna föll mig i smaken – glaset med champagne i synnerhet och nedersta bilden slår an en annan ton – landskapstonen. Vilken ekvation ni fick till med champagneekonimisk tänk 🙂
  Kram med liten skål.

 4. Vad trevligt med båda mässorna. Men jag undrar också varför man döpt om matmässan. Ska kanske låta finare.
  Trevligt att hitta en bra champagne till ett bättre pris. Men jag antar att den inte heller på mässan ingick i biljett priset.
  Vad roligt att du hade med foton på fotomässan. Hade gärna velat se dina alster men vi är ju inte på plats i huvudstaden.
  Har besökt fotomässan tidigare år och det är alltid roligt att komma dit.
  Kram!

  1. Ja det var roligt med champagnen. Vi fick så klart inte köpa någon där men smaka fick vi. Så nu blir det till att beställa en flaska.
   Det kommer säkert andra tillfällen när du kan se mina bilder.
   Kram

 5. Men du …. Champagne ska inte ligga i kylen för att finnas tillgänglig spontant. Champagne ska kylas hastigt strax innan uppkorkning.

  Aja baja!

  🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.