Datum och födelsedag

Jag vet inte om jag berättat tidigare, om hur usel jag är på att komma ihåg datum.  Födelsedagar, bröllopsdagar, examensdagar och andra viktiga dagar fäster inte riktigt i minnet. Om jag inte skrivit upp dem i kalendern så finns de inte. Ett resultat av detta (jag hade inte skrivit upp det) är att jag har missat Plommenadens födelsedag.  En viktig milstolpe i bloggens historia som bara spårlöst smög förbi. Inga trummor och trumpeter, faktiskt inte ett endaste tomtebloss, utan bara tystnad. Så vad gör man efter en sådan fadäs?  Jo berättar Plommenadens historia och ber så hemskt mycket om ursäkt. 

Plommenad föddes som en blogg den 24 maj 2007 som en följd av att min sommargranne Anki berättat om sin blogg och jag hade börjat gå in där och kommentera. Efter ett tag tyckte hon jag skulle starta en egen blogg. Lite trevande utan att egentligen ha vare sig mål eller mening med den började jag skriva.

Några av mina bloggvänner har varit med nästan ända från starten.  Anne-Marie och Paula var några av de första att kommentera och Znogge var också en av de tidiga. Tidigt fick jag också kontakt med Ilva Beretta som tar så fantastiska bilder. Hon inspirerade mig till att försöka illustrera texterna med egna fotografier. Inte kunde jag ana då vilken fantastisk resa det skulle ta mig på. Av Inger, som då bodde i Brasilien, fick jag tipset om distanskurserna på Jönköpings högskola: Photoshop och Fotografi Visuell kommunikation. Efter att jag gått dem ville jag ha fotokompisar inte bara på datorn utan också i verkliga livet så 2011 gick jag med i Enskede Fotoklubb. Här har jag kunnat fortsätt att utveckla mitt fotograferande och fått många nya vänner.

Det är roligt att gå tillbaka och titta på de bilder jag tog då i starten. Då kan jag se att jag har utvecklats en hel del på tio år. Och resan fortsätter i och med att jag hela tiden lär mig mer och får nya inspirerande vänner både i verkliga livet och i bloggvärlden. Och många av de gamla vännerna som slutat blogga har jag fortfarande kontakt med via FB eller Instagram

I december 2014 gick Plommenad över från att varit en ren blogg till att vara en hemsida med plats för lite olika saker. Jag hoppas att den kommer att leva mist tio år till och då ska jag verkligen försöka att komma ihåg födelsedagen. 

11 svar

 1. Grattis till en utomordentligt fin blogg – och jag firar gärna den vänskap den ledde till dessutom!

  Kram
  Kram
  Kram

 2. Grattis till din bloggs 10-årsdag! Tror jag har missat min egen faktiskt eller började jag redan något år tidigare. Hur som helst så har åren gått och visst kan man se en förändring i innehållet. Men en sak kvarstår och det är dina alltid lika vackra bilder!

  Kram

 3. Skickar ett varmt grattis både till dig och din fina blogg på 10 års dagen. Verkligen något att fira. Jag har ju inte varit med hos dig så länge, men jag är dig och bloggen trogen.
  Roligt att höra hur ditt fotograferande utvecklats och växt fram och jag är så glad att du delar med dig av dina fina bilder.
  Kram!

  1. Tack Ditte!
   Jag är så glad att du är en av mina trogna besökare. Bloggen tuffar på i maklig takt och jag hoppas på ytterligare några år.
   Kram

 4. Grattis till din fantastiska blogg med helt underbara bilder!
  Vilken resa och hoppas den fortsätter många år till!
  Kram

 5. Stort grattis! Tioårsjubileum är stort, vi är inte så många som hållit ut så länge, tråkigt nog går vi från blogg med ord, blogg med ord och bild, till blogg med bild o kanske något ord, till bildblogg, till instagram, och sen då? Jag vet att jag själv ibland tänker på att inte skriva så mycket för då orkar väl ingen läsa…vilket är synd. För vad är väl livet utan det skrivna ordet? Det som är knepigt tycker jag närmast är vilken nivå man ska lägga sig på, det har jag funderat på i alla år, jag har varit ganska personlig, men sista åren då jag bor på en liten ort betyder det också att mna ord är mycket synliga, uttalar jag åsikter om något så spids de med vindens fart. Är jag bekväm med det? Nej inte alltid, men jag balanserar vidare…
  Alltid lika roligt att titta in hos dig med fantastiskt fina foton och tänkvärda ord
  Kramen

  1. Tack Paula! En av mina trogna följare. Jag håller med om att det är knepigt att hålla balansen mellan det privata och det personliga. Så visst finns det en del jag inte skriver om. jag gör som du och balanserar på i bloggvärlden.
   Kram

 6. Härligt! Stort grattis till dina 10 år och en inspirerande blogg som jag gillar att återkomma till.

  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram Christina

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.