Djurliv i stan

Det händer spännande saker utanför mitt fönster. Två harar ser ut att leka tafatt med varandra. De kanske försöker hålla värmen.  Jag hann bara få bild på den ena för sedan kom grannarna gående och hararna sprang iväg. Märkligt är det på sätt och vis att jag ser fler ”vilda” djur här i Enskede, 20 min från T-Centralen i Stockholm, än vad jag gör på torpet som ligger mitt i skogen. Här finns både harar, råddjur, grävling och räv. Fast räven har jag aldrig sett. Jag gissar att djuren är lite mer djurlika på torpet och beter sig som djur gör och inte som de här totalt orädda stadsdjuren som bor häromkring.

Hare

5 svar

 1. Vilken fin bild på haren! Jag tror de kommit fel för även här hemma i närheten ser jag harar skutta runt och i Tullgårdsparken , 100 m upp finns periodvis gott om harar och för att inte tala om alla vildkaniner. Rådjur har jag ännu inte sett och inte Mickel räv…
  Men man får väl vara beredd,
  Kram!

  1. De håller till här på baksidan av huset. Jag ser dem ofta men det är inte lätt att fånga dem på bild även om de inte är så skygga som de borde vara.
   Kram

 2. Hej, när jag bpdde i Ör i Sumpan så kryllade det av harar. Vi bodde vid Golfängarna o där fullkomligt exploderade populationen, o trots att så många gick där med hundar så var hararna inte skygga. Så du har nog rätt, i stadsmiljö bär sig djuren annorlunda åt. Vi ser ytterst sällan våra rådjur, däremot ser jag deras spår nu på vintern och vet att de besöker min fågelmatare. Älg ser jag också ytterst sällan, lika bra det för dom är hiskeligt stora. Det är likadant med fåglar, väldigt många arter har anpassat sig till att bo i stadsmiljö, jag har inte sett en sparv här på landet någonsin!
  Kram på kramens dag

  1. Konstigt att du inte ens sett fåglar men det är kanske så att de också söker sig till tätorten eller så gömmer de sig längre ut i skogen.
   Kram och trevlig fredag

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.