Efter stormen

Klicka på bilderna så blir de större.

Jag tycker bättre om träd när de står än när de blåst ner. Den här gången får vi visserligen hjälp att röja upp efter stormens härjningar men jag hade hellre sett att träden stod kvar. Men eftersom de inte står så stadigt och det hela tiden finns en risk att de blåser ner på huset kommer vi att ta ner alla stora höga tallar och granar som står nära. Det kommer att bli tomt men jag antar att man vänjer sig. Vi får plantera något fint snabbväxande som inte blir så högt, som ersättning. Förslag på vad mottages tacksamt.

4 svar

 1. Det ser ut som i min blogg, jag hade ingen aning om att så många träd fallit under stormarna som drog förbi här.
  Lite läskigt faktiskt.
  Ha en fin första marsvecka, nu är ljuset tillbaka på riktigt
  Kram

 2. Där rotklumparna syns ser man onekligen hur grunda rötterna varit. Tror också de är klokt att ta bort. Vet du vilken typ av jord det är, borde vara alkalisk tänker jag (mossa brukar ju växa i dylika skogsområen). Och då tänker jag syréner, de klassiskt svenska blir ju efter ett antal år rejäla buskage, både höga och djupa – med fantastisk försommarblomster dessutom som bonus. Vad gäller träd är jag inget vidare kunnig.

 3. Illa med träden som blåst ner. Men bra att ni tar bort en del för om de faller på huset blir det ju rejäla skador. Säkert blir det tomt men ni hittar nog något fint som kan växa här i stället.
  kram

 4. Ranka träd som står för nära är det bäst att ta bort. Skulle de falla mot huset kan tyvärr skadorna bli stora. När det gäller träd som inte blir så stora är det väl mest fruktträd som gäller…

  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.