Fågel

Efter att ha jobbat hårt med att snigelsäkra mina odlingslådor satte jag mig en stund på uteplatsen för att läsa. Jag har en hängstol som det är så vilsamt att sitta i och på eftermiddagen är lite lagom soligt där. Bakom planket står två körsbärsträd. Vi tänker ta bort dem eftersom de skräpar ner så mycket och dessutom gör så att enarna bredvid inte alls mår bra. men ännu står de kvar och idag landade först en fågel och sedan två i ett av träden. De hoppade runt där i trädet och ibland flög en av dem lite närmare mig. Först tyckte jag bara att det var trevligt och försökte fånga dem på bild. Men efter ett tag upptäckte jag att de verkade bekymrade över min närvaro. Inte så att de lät och var riktigt oroade mer så att de inte vågade sig in under taket på uteplatsen fast jag märkte att det var dit de ville.  Jag kikade på ena sidan men inget anmärkningsvärt där. Men när jag gick till den andra sidan och ställde mig så att jag nådde upp att kika över kanten på den översta stocken så svischade en fågel iväg över mitt huvud. Nu vet jag varför de var så bekymrade. Så jag flyttade mig till en annan läshörna för att de skulle få lite lugn och ro. Jag tror att det är grå flugsnappare men är osäker så om du vet vad det är för fågel berätta gärna.

 

219 Grå flugsnappare_

219 Grå flugsnappare_-2

5 svar

 1. Fåglar är jag inte så bra på men jag gissar också på grå flugsnappare.
  Jättefina foton! Och klart att du var i vägen, ungarna ska skyddas.
  Kram!

  1. Ja man förstår verkligen att de var bekymrade över min närvaro. Turligt nog finns det andra ställen att sitta och läsa på.
   Kram

 2. Hej, jag tycker alltid det är en ynnest då man på nära håll får följa fåglars liv. Jag tycker du ska tänka som ordpråket, Där svalan bygger bo där bor lyckan, även om det nu inte riktigt var svalor som byggde bo. Och jag tycker inte du ska använda din semester, utan just uppleva! Uppleva alla de små tingen som gör livet så intressant och meningsfullt och som visar på att vi alla behövs, på vårt eget vis! Kram och ha en fortsatt trevlig sommar

  1. Ja Paula det är precis vad jag kommit fram till så jag sitter mest på trappan och glor. Det är så vilsamt och spännande att följa fåglarna här på gårdsplanen. Mest sädesärlor (som nu fått sin andra kull) och den grå flugsnapparen. Rödhaken hör vi men jag har ännu inte lyckats få syn på den. Men nu mognar körsbären och då kan man sitta på första parkett och spana när de kommer och äter.
   Kram från det Sörmländska paradiset.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.