Fåglar

Jag skriver hela tiden att jag inte bryr mig så mycket om fåglar ändå är det inte helt ovanligt med en eller annan fågelbild här på hemsidan. Jag tror att jag långsamt (mycket långsamt) kanske håller på att bli, om inte fågelskådare så i alla fall en som ibland tittar på fåglar. Så här är några iakttagelser från denna något motsträviga och okunniga ornitolog. Sädesärlan har återvänt till torpet men flyttat från sitt vanliga ställe bredvid skorstenen och huserar nu under en trasig tegelpanna högt uppe på härbretaket. Gissar att det är bättre utsikt däruppe. Vi tänker vänta med att byta ut den trasiga tegelpannan tills familjen flyttat ut. Vad gör man inte för sina hyresgäster. Den grå flugsnapparen som jag hade så stor behållning av att följa förra sommaren har vi inte alls sett till i år. Kanske tyckte den att vi var för närgångna och har bytt till ett mer ostöst boende. För det är klart att om man flyttar i på uteplatsen så riskerar man att de kan bli lite stojigt emellanåt och det var inte alltid vi brydde oss om föräldrarnas hojtande.

I går satt jag en stund nere vid bryggan och såg hur måsarna lekte i vinden. Det var två olika sorters måsar vilket jag nog inte uppmärksammat om jag inte varit så fokuserad på dem. Jag tränade på panorering dvs att följa med med kameran så att bakgrunden blir suddig och motivet skarp. Det är svårt och blev inte lättare av att de var tämligen oberäkneliga och bytte riktning hela tiden, fort gick det också. Men tar man ca en miljon bilder (inte riktigt men nästan) så ökar chansen att i alla fall någon ska bli ok. Så här kommer två fågelbilder. Jag tror att det är en skrattmås och en fiskmås men vet du bättre får du gärna tala om det. För som sagt mitt kunnande är tämligen begränsat på detta område.

 

6 svar

 1. Bilderna är fantastiska! Ju äldre jag blir desto mer tänker jag på hur lite jag vet och kan. Detta gäller även fåglar…Har börjat bläddra i fågelböcker, i synnerhet under perioden när jag matar fåglar, för att försöka förkovra mig. Tittade fascinerad på ett program om kolibrin härom kvällen, o jag antar att de flesta fågelarter har en intressant historia att berätta. Önskar dig en skön och trevlig midsommarhelg, kramen

 2. Du är i alla fall fantastiskt duktig på att fotografera fåglar! Jag känner inte till så många vilket jag kanske borde göra. Vi bor under ett fågelsträck vilket lockar massor med ornitologer såväl vår som höst.

  Kram

  1. Jag tycker det är svårt att känna igen dem. Ibland tror jag att jag lärt mig något men nästa gång är jag aldrig säker.
   Kram

 3. Härliga bilder på fåglar i flykt. Jag vet hur svårt det är att fånga dem.
  Tittar in och önskar Glad och Trevlig midsommar <3
  Kramis

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.