Fånga fåglar i rörelse på bild

Att fotografera fåglar i flykten var svårare än jag föreställt mig. Jag tyckte att jag hade alla förutsättningar det vill säga:
1. Jag hade fåglar som flög hit och dit framför kameran.
2. Ett hyfsat bra objektiv och en bra kamera.
Men det som fattades var ljus. Tillräckligt med ljus för att ha ett lågt ISO =brusfria bilder. Ett stort skärpedjup = stort bländartal och snabb tid = för att få fåglarna skarpa. Mina prylar var helt enkelt inte tillräckligt bra för att få till det. När jag hade snabb tid och stort bländartal var jag tvungen att öka ISO så mycket att bilderna blev (i mitt tycke) alldeles för brusiga. Jag tog förfärligt många bilder utan att lyckas. Här nedan är några av alla suddiga fåglar i rörelse och en stillasittande skarp.

3 svar

  1. Flygfän av alla de slag är svåra att få bra bilder av och det sägs att man lär av sina misstag. Jag tycker att dina bilder blev bra men nästa gång blir de säkert ännu bättre. Du verkar till att ha bra koll på hur du ska använda kameran.

    Må väl och ha en fin söndag!
    Kram

  2. Jag tycker du lyckades väldigt bra för att hinna med i fåglarnas takt för den är rask. Och träning ger ju färdighet. Men kanske kan du be dem flyga lite mer långsamt nästa gång de passerar.
    Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.