Födelsedag

Idag fyller min hemsida ett år. För precis ett år sedan tog jag steget och vågade mig på att sjösätta min alldeles egna hemsida. Det hela föregicks av en hel del försök och misslyckanden för även om det egentligen inte är svårt så var det mycket nytt att lära sig för en novis som jag.  Vad jag ville ha var en plats där jag kunde samla både blogg och bilder. Ja så blev det också även om jag kanske inte lagt upp så många bilder som jag från början hade tänkt och inte skrivit så många inlägg heller för den delen. Men då finns det utrymme för förbättring. Det kommer inte att bli ett nyårslöfte men väl en inriktning att sträva mot, fler bilder och fler funderingar under 2016.

Jag är glad att du tittar in och väldigt nyfiken på alla ni besökare som endast lämnar spår i statistiken men aldrig i kommentarsfälten. Något som förbryllar mig och som jag ännu inte hittat en lösning på är att hemsidans statistik säger något annat än Google Analytics.  Men om jag litar på den senare har hemsidan under det här året haft besök från 84 länder där samtliga världsdelar är representerade.  Det är verkligen  jätte roligt att så många hittar hit. Och jag hoppas att du som läser här kommer att fortsätta följa mig även under nästa år. Och att du som är ny besökare tar dig tid att titta runt på bilderna som du hittar under fliken fotografier.

Så ska det bli en bild förstås. Det får bli en motljusbild (såklart, det skulle i alla fall mina fotovänner säga eftersom det är just motljusbilder jag är väldigt svag för). Idag skiner solen och den vita amaryllisen blommar i köksfönstret.  Att fotografera är att måla med ljus.  Så en ljust bild blev det idag.

amaryllis

18 svar

  1. Michèle I’m afraid it’s all old photos from last year. This year it’s no snow and temperatures quite like yours though it’s a little bit colder today just about +4. But they say it’s going to snow tomorrow. If it’s true I try to take some new winter pictures

 1. Grattis till dig på 1-årsdagen med den nya sidan. Hoppas att det ska efterföljas av många intressanta inlägg och vackra bilder.

  Kram och god fortsättning!

 2. Hej ja jag syns ju både här och där förutom i statistiken. Mitt statistikprogram i wordpress Statcounter, kraschade, och dottern har lovat att fixa ett nytt. Inte för att jag kolla så mycket, tittar mest på antal besökare och ibland sökord för det är kul att se hur dom hittade mig. Under veckorna för jul är det rusning på sidan eftersom jag står överst på google-sök under Finsk julmat! Brukar bli minst 600 besökare om dagen då! Så nog lagas det kålrotslåda i stugorna alltid.
  Nu har jag jobbat ett pass på loppis, och jag tar och kopplar av igen ett par dagar. Önskar dig ett gott slut och god fortsättning på julen/kram

  1. Tack Paula. Du är en av mina allra trognaste besökare tror jag. Det är så skoj att du hänger kvar. Tycker det är roligt att se varifrån i världen besökarna kommer. Ska ta dotterns till hjälp och klurar lite på det här med statistiken.
   Här har vi inte jobbat alls, bara latat oss, druckit glögg och ätit julmat. Kram

 3. Har också funderat över alla de som tittar in utan att reagera på vare sig ”djupare” eller ”ytligare” inlägg. Man kan ju undra över om statistiken stämmer? (Kanske finns det inte så många åsikter därute…)
  Jag ser fram emot både dina vackra bilder och inlägg från dig fortsättningsvis. God fortsättning på dig!

  1. Tack Kalebass, visst kan man undra över alla de osynliga.
   Du är alltid lika välkommen hit och jag kommer att fortsätta besöka din sida. Där hittar man alltid något att fundera över och det tycker jag mycket om.

 4. Fin Amaryllis i motljus. När det gäller statistik funderar jag inte så mycket. En del kommenterar andra inte, jag skriver nog mest för min skull men startade även bloggen som en liten motpolitik mot allt inrednings-åh-så-vackert grejs och allt-ska-vara-så-perfekt-så-jag-bränner-ut-mig som jag tyckte helt galet florerade bland småbarnsmammor…. Som om vita golv vore yttersta lycka och att lite Kaos vore det värsta som skulle kunna hända en människa. Inspirerar Kaosbloggen någon till att ta det lite lugnare så räcker det även om de inte visar sig. God fortsättning. Jättekram

  1. Tack! Jag tänker inte heller så mycket på statistiken men kan bli lite nyfiken på vilka det är som läser hos mig. Hemsidan var precis som jag skriver en möjlighet att få visa lite av mina foton och samtidigt fundera på smått och stort i livet.
   Kram

 5. God fortsättning! Och stort grattis till dig och din blogg på ettårsdagen!
  Jag kom in sent under året till dig, men jag kommer att hänga kvar.
  Alltid trevligt att titta in till dig.
  Din motljusbild av amaryllisen är väldigt vacker och skapar en harmoni i sig.
  Jag tänkte extra på det du skrev ”att fotografera är att måla med ljus”. Så sant!
  Jag ser fram emot dina vackra bilder och trevliga inlägg inför 2016.
  Kram!

  1. Roligt att du vill fortsätta att titta in här. Att fotografera är ju något av det roligaste jag vet så det blir helt klart fler bilder.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.