Fredag

Redan fredag. Flexade ut tidigt efter en minst sagt hektisk vecka.  Tog en promenad förbi Gamla Stan. Där var fortfarande massor av turister och så jag smet in en stund i storkyrkan för att få lite tystnad. Där tog de entré men jag fick komma in utan att betala. Tände ett ljus och lyssnade på musiken en stund innan jag åter gav mig ut i folkvimlet.  

10 svar

 1. Ja hjälp så mycket folk, värre än Oxford Street (som oftast är outhärdligt). Skönt med en lugn vrå (och lite typiskt att det är i en kyrka – i vårt sekulära samhälle gå man hellre och shoppar även utan att köpa något).

  Kram

 2. Längs huvudgatorn ai Gamla stan är det ju fortfarande många turister. Finlandsbåtarna och de från Baltikum kommer ju varje dag. Mysigt att smita in i STorkyrkan en stund. Men varför ska de ta betalt. Finns ju ingen anledning och det är ju inte direkt en fattig församling den tillhör.
  Skönt att du slapp betala….
  Önskar dig en vilsam helg. Kanske blir det torpet?
  Kram!

 3. Igenkänning på hektisk vecka. Här ser det ut som om det blir hektiskt resterande termin…. Skönt att smita in i en kyrka och få andrum en stund. Gamla stan! Härligt, minus trängsel….

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram

  1. Det var inte riktigt så trångt som det ser ut men många människor var det. Hektisk termin låter lite oroväckande. Var rädd om dig.
   Kram

 4. Njuta stillheten, tända ett ljus och få stilla sig en stund till musik – det gjorde du rätt!
  Bilderna – den första illustrerar tystnaden och den andra folket på vandring – så tänkte du nog 🙂
  Fin söndag kram

 5. Men oj, så där trångt var det inte i gränderna ens i somras då jag var i Stockholm! Dags att betala trängselskatt för fotgängare?
  Det blev en regnig söndag hos mig, har inte sett röken av den sk. brittsommaren som skulle ge sommartemperaturer och soligt. Inte mer än några timmar har jag sett solen senaste veckan. Stora rubriker med väderprognoser ska man ta med en nypa salt. Idag är det stora rubriker om ett oväder som närmar sig Irland och KAN i värsta fall smitta av sig ända upp till Sverige…suck. Den som lever får se
  Kramen

  1. Det var inte riktigt så trångt som det ser ut. Men fortfarande förvånansvärt många turister. Lördags eftermiddagen och hela söndagen bjöd på vackert väder i huvudstaden.
   Kram och trevlig måndag

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.