Fundering

Idag når mig nyheten, Bodil Malmsten är död.  Det är så många som dör, både sådana som jag vet vilka det är och andra. Det dog färre när jag var ung, nu dör det människor hela tiden. Jag undrar om det beror på att jag själv kommer allt närmare ändhållplatsen.
Jag har tänkt på att de kända människorna, eller rättare sagt, de kända människorna som jag känner till blir allt färre. De dör en efter en. Det finns såklart fortfarande kända människor men inte så många som jag känner till. Mina barn har bättre koll på dem, jag har inte riktigt orkat bry mig om att lära mig deras namn. Kanske har namnen blivit mindre viktiga. Det kan också vara så att de där kända människorna var färre förr och att alla kände till dem. Ja du vet då när man tittade på Hylands Hörna och alla hade sett samma sak på lördagkvällen. Nu finns de på så många olika ställen och det finns så många olika skådespelare, musiker, komiker mm att man omöjligt kan hålla koll på alla. Då håller i alla fall jag hårt om de jag känner till som Bodil Malmsten, Henning Mankell, Tage Danielsson osv, det är bara så sorgligt att hålla hårt i någon som inte längre finns. Så jag försöker lära känna lite nya kändisar då och då men det går trögt och jag skyller på åldern.

Skanstullsbron 2

 

 

 

 

 

 

16 svar

 1. Bodil var älskad av många, själv var jag inte helt övertygad om hennes förträfflighet vad gäller böckerna. Men, jag borde nog ägna en stund åt hennes dikter, dem har jag inte läst och jag har hört att de är läsvärda. En väninna dog i måndags, ingen nära vän men vi var i somras på en gruppresa och jag delade rum med henne o lärde känna henne skapligt bra. Väldigt fort kan det gå, kanske är det lika bra om livet bara blir smärtsamt och eländigt. Bägge mina föräldrar dog knall om fall så jag går o hoppas på samma snabba sorti när det är dags…
  Lars Lerin är en ny favorit, jag har beundrat hans konst ganska många år men nu är han ju i ropet även som person med egna teveprogram och lite underfundig humor. Ha en fin fortsättning på helgen, här slaskar det för fullt

  1. Ja Lars Lerin är ett nytt namn för mig på min kändislista. Gillar hans ödmjuka framtoning. Bodils böcker gillar jag i lagom dos.
   Här finns inte längre något som kan slaska bort men trist och grått är det. Rena höstvädret.
   Kram

  1. Jag älskar tulpaner och dessa är inte bara snudd på vissna de är helt och hållet vissna. De är inne på sin tredje vecka men jag har inte mage att slänga dem. De har fått flytta in i arbetsrummet där de bara blir vackrare och vackrare. Jag säger det igen, jag älskar tulpaner!
   Kram

 2. Underbara tulpaner!

  Och ja, visst är det märkligt med alla som försvinner från vår jord…många har det varit den senaste tiden.

  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

 3. Jag är inte alls duktig på namn när det kommer till blommor men det finns helt klart några som bara sitter där.
  Tulpaner ligger mig varmt om hjärtat för de är så underbart vackra och den här var verkligen inget undantag! Härliga färger. Hoppfull.

  Ja visst var det ledsamt att läsa att Bodil Malmsten inte längre finns bland oss. Det är alltför många som faller offer till denna hemska sjukdom cancer. Tänk att kämpa sig igenom den en vända och så få återfall. Vår familj har tappat många till cancer av olika slag och i två fall så har de som haft cancer övervunnit den och varit friska ett tag innan den återvänt. En av dem kämpade två gånger bara för att ställas inför en tredje avgörande kamp där hon förlorade. Alltid så levnadsglad och positiv. Det var i princip hon som tröstade omgivningen och gav styrka. En fantastisk människa.

  Trots att så många förlorar i sin kamp har de gått långt i forskningen fast visst kan man tycka att det borde gå snabbare och överlevnadsstatistiken öka betydligt mer med tanke på att vi lever 2016 men hoppet finns kvar.

  Önskar dig en skön söndag
  Kram

  1. Ja det är hemskt med cancer men hoppfullt att allt fler överlever.
   Tulpaner kan jag aldrig få nog av och nu behöver jag färg för att må gott.
   Kram och trevlig söndagkväll

 4. Man fastnar väl för personer som finns med under ens uppväxt och lär på något vis känna dem även när det gäller författare, musiker etc. Den senaste tiden tycker jag att hur många som helst har dött…

  I dag ska sonen titta på en lägenhet i Solna så nu håller jag en tumme hårt!

  Kram

  1. Jag tror att det är så.
   Håller tummarna för att det går vägen med lägenhet. Jag hade en lägenhet åtanke men den var 1: redan uthyrd och 2 galet dyr.
   Kram

 5. Tänkvärda ord Kersti. Det var Johnny som förde in Bodil Malmsten i mitt liv, jag uppskattar hennes skrivande. Vi såg ett kort inslag på svt.se om hennes författarskap, fint

 6. Härlig tulpanbild och dikten av Bo Setterlind gick rakt in i mitt hjärta!
  Det där att så många dör för en..hänger nog ihop med att vi börjar bli äldre men dom du nämner lever ju kvar genom sina verk och arbeten.
  Fin blogg och hemsida!
  Trevlig söndagskväll önskar jag dig!

  1. Roligt att du hittat hit och att du uppskattar dikten och tulpanerna. Visst är det så att de lever kvar hos oss länge efter det att de gått ur tiden.
   Trevlig söndagkväll önskar jag dig också.

 7. Först en fråga; flera har skrivit om tulpaner och jag har tryckt på din vackra bild från Skanstullsbron och tänkte att dte kanske kom ett bildspel Men jag ser inga tulpaner…
  Bodil Malmsten har jag alltid tyckt om och varit förtjust i både hennes dikter och böcker. Jag läste med stor behållning böckerna från Finistère och kände att jag också var där.
  Just nu är det vänner som försvinner och saknaden blir stor, men jag gläds över alla som är kvar. Vet ju att livet inte är oändligt.
  Kram och tack för dina tankar.

  1. Tulpanerna finns inte på bloggen utan under fliken hem på hemsidans första sida.
   Jag tycke också om böckerna från Finistère. Livet är ändligt det är bara att inse och försöka göra det bästa av den tid vi har.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.