Hönsliv

Idag hade jag förmånen lämna jag staden och åka iväg en bit söderut. Inte långt alls faktiskt, i alla fall inte om man ser till resvägen, men väldigt långt bort från asfalt, tunnelbana och stadsliv.  Det var en av mina arbetskamrater som stod som värdinna. Vi grillade korv och umgicks med varandra i regnet. När vi var så där lagom nedkylda gick vi in i värmen och torkade. Där gosade vi med de små och de lite större kycklingarna. Utomhus lite här och där gick de stora hönsen och tupparna och sprätte.
Jag har alltid tänkt att jag någon gång i mitt liv ska ha höns, jag har till och med köpt en bok i ämnet. Efter den här utflykten blev jag väldigt sugen att göra något av den funderingen. Men jag inser att det kanske krävs mer än jag just nu är villig att satsa. Men någon gång i framtiden borde det gå att realisera.

Hönsporträtt

12 svar

 1. Ja, det är väldigt trevliga djur. Hemtrevligt ljud! Det har tydligen blivit väldigt populärt att ha höns. Fem-sex stycken, även ganska centralt i villakvarter… Hur det är med tuppar vet jag däremot inte…
  Väldigt vackra är dom inte minst på dina bilder.

  1. Jag tror inte att man får ha tupp i stan.
   Det var så väldigt personliga de hönsen och kycklingarna jag träffade igår. Jag ska kanske ge mig på att bli hönsfotograf 🙂

  1. Tackar. Ja jag tror att det är en tupp. Men det var inte alldeles enkelt att veta en del hönor såg också väldigt tupplika ut.
   Kram

 2. Vilken trevlig utflykt! Och helt underbara bilder av höns och tupp.
  Du har verkligen lyckats fånga det personliga hos dem. Jättefina bilder!
  Jga har haft höns och tupp i närheten som liten, både när jag bodde i Västergötland farmor och farfar och hos mormor i Norge.
  Men nu är den tiden förbi.
  Jag hade en väminna i Upplands väsby som hade höns i våra villakvarter och hon satt varje kväll och läste en godnattsaga för dem. Klart lyckliga höns, men de fick senare flytta mer till landet.
  Förstå att du haft en skön helg.
  Kram!

  1. Det var kallt men trevligt. Spännande att se just vilka otroliga personligheter de var alla hönsen var olika och man såg snabbt vem som var lite mer framåt och vem som helst häll sig i bakgrunden. För många år sedan fanns det höns på flera ställen här i Enskede. Nu finns bara hönshusen kvar.
   Kram

 3. Jag gick också i många år och planerade för egna höns. Lite kul för det var då jag bodde i torpet strax ovanför där jag bor nu, och nu har grannen höns i just det lilla uthuset som jag tänkte göra i ordning. Men nu måste jag säga att det räcker gott att gosa med hennes fjäderfän. Räven och rovfåglar gör regelbundna raider och snor med sig kycklingar och höns, o hur kul är det att bura in de stackars djuren? Nä dom ska ju få gå o sprätta på gården, annars känns det rätt meningslöst…Himla hemtrevliga kompisar är det, man kan inte låta bli att le när de går och struttar…
  Kramen

 4. Fina bilder o mysigt med höns. Har en kompis som fick kycklingar i 40 års present. De blev tvungna att avliva/ omplacera de som blev tuppar då man inte får ha tupp i tättbebyggt område… Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.