Julbord

Idag var vi på Tyrol (Gröna Lund) och åt julbord med barnen, två kusiner till mannen och deras barn. Vi var sammanlagt 14 stycken varav två veganer (våra döttrar). Jag är ingen stor vän av julbord och hade egentligen inte så stora förväntningar på att det här skulle vara annorlunda. Men det blev en mycket trevlig tillställning. Maten var god och riklig. Som vanligt fanns det sådant som var bättre än annat men på det hela taget var det väldigt gott. Tjejerna fick sin veganska mat serverad vid bordet. Den kom i omgångar med det kalla först och sedan det varma. De var båda mycket nöjda och tyckte att det mesta smakade gott. Vi satt bra och akustiken gjorde att man faktiskt kunde prata med fler än den som satt precis bredvid. Något som uppskattas för när man inte ses så ofta är det mycket som ska avhandlas. Mätta och nöjda hoppade vi över middagen och tog en lugn kväll i soffan.  Fyra arbetsdagar kvar och sedan lite julledig. 

Efterrätts- och gottebord. 

4 svar

  1. Jag är inte heller en julbordsfantast och kommer aldrig till de varma rätterna. Har tidigare hör gott om just Tyrols julbord och många återkommer.
    Åt julbord i slutet av november då jag var ute med en resegrupp och då på Karlslunds herrgård utanför Örebro och det julbordet hade förutom all mer traditionell mat också en hel del mer nytänkande, vilket var roligt. Även miljön och alla dukningar var inspirerande.
    Fint att alla i ert sällskap var nöjda och att det dessutom var pratvänligt runt er. Betyder mycket.
    Kram!

  2. Jag är ingen julbordsfantast men Tyrols verkar vara bra och har hört ännu fler omnämna det som positivt. Skönt dessutom att det även fanns ett veganskt alternativ och att det smakade bra. Tyvärr finns det många restauranger som inte är så duktiga med vegetariska alternativ utan utesluter bara köttet. Men det handlar om något helt annat och näringsvärdet måste också beaktas. pratvänligt uppskattar jag altid 😀

    Kram och ha en fin lillejulafton!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.