Köpenhamn

På egen hand i främmande land. Här är annorlunda men ändå välbekant. Det finns fler cyklister än i Stockholm och cykelbanorna är oftast mycket bredare än hemma. Men det allra mest anmärkningsvärda är avsaknaden av de där medelåldersmännen i lycra som på sina cyklar far fram som galningar i Stockholmstrafiken. Jag har hittills inte sett en enda här i staden. Här cyklar de flesta människorna i mer maklig takt och har vanliga kläder och visar att de ska svänga och till min stora förvåning även när det tänker stanna. Jag undrar om det är någon i Stockholm som ens vet hur man gör för att visa det.  men det är fler som har hjälm i Stockholm, men det är klart om man far fram som om man vore jagad av blixten så är det kanske klokt att åtminstone använda hjälm.

 

Cyklister-2

6 svar

 1. Wow! Har du varit i Köpenhamn. 🙂 En av mina favorithuvudstäder som jag numera har väldigt nära till via direkttåg. Utan kamera känner man sig naken när man åker till sevärda platser. Köpenhamn har alltid varit en stor cykelstad. Dessutom är det en charmig stad med många möjligheter.
  Kram Bosse

  1. Bosse, jag är i Köpenhamn. En hel vecka, åker inte hem förrän på måndag kväll. Går på en kurs här ”Yoga for the special child”. Det är roligt och otroligt intensivt. Tyvärr är dagarna så långa och tempot så högt så särskilt mycket av staden hinner jag inte se. Igår var jag uppe i tornet på Christiansborg och dag har jag varit på en fotoutställning på kungliga biblioteket som förövrig redan blivit en favoritplats. Här har jag ätit god och billig soppa och skrivit rent mina anteckningar från dagen. Trevlig stämning på caféet.

 2. Finns många fördelar med Köpenhamn. Trevligt att du hinner se lite i alla fall trots ett späckat schema. Förstår att du inte hinner med Louisiana i närheten av Helsingör för många gånger är det intressanta utställningar där.

  Ha det gott i Byen 😀

  1. Vi var där för något år sedan, mannen och jag. Tyckte mycket om det. Har inte hunnit se så mycket som jag velat så det blir absolut en tur tillbaka hit. Jag har bara varit i Köpenhamn en gång förut, och det var bara några timmar på Tivoli och det enda jag minns var att det var isande kallt och att vi alla frös jätte mycket samt att familjen köpte en halmgris till mig där som jag sedan fick till jul. Så det finns väldigt mycket kvar att utforska. Nu har jag nästan börjat förstå vad de säger så det är en go start. Kram

 3. Vad trevligt med Köpenhamn även om du har fullt upp och inte hinne r se och uppleva så mycket av staden.
  Och här, som i Amsterdam och många andra europeiska städer cyklas det, men inte tror dessa män/kvinnor som cyklar här att varje tillfälle är träning inför en större cykeltävling . Ett klart lugnare tempo. I sTockholm är jga inte rädd för bilar, men väl för en del cyklister.
  Och Uppsala ärän värre, riktigt laglöst i cykelvägen.
  NJut så mycket du kan och ha det bra.
  Kram!

  1. Det var fantastiskt att se så många ”vanliga” cyklister som dessutom följde trafikreglerna. Här har vi Stockholmare mycket att lära. Jag hade en bra vistelse i Köpenhamn även om jag inte hannes så mycket av staden som jag önskat. Kursen var givande så jag har mycket matnyttigt med mig hem. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.