Lite av varje

Vad glad jag blir att fler än jag har funderat på frågor om ensamhet, att det är fler än jag som behöver vara ensamma. Jag tror att det kan vara så som Znogge skrev i sin kommentar, att vi som i arbetet har många möten med andra behöver lite mer av ensamhet när vi inte jobbar. I alla fall känns det så för mig.
Idag hänger regnet tungt över Enskede, det är på sätt och vis lite skönt. Man kan kura inomhus med gott samvete och tar man på sig ordentliga regnkläder är det riktigt mysigt att gå ut i alla fall en stund.
Det har blåst rejält här de senaste dagarna. En del av den vackra blomningen har blåst all världens väg. Utanför där jag bor finns en allé med pilträd. Pilar har långa vackra hängen. När de landar på marken och träffar liten lurvig hund blir de till ett av alla de där vardagsirritationerna. Liten hund tycker om att rulla sig i gräset. Pilens hängen är finurligt utformade för att fastna på det mesta och på så sätt transporteras iväg och slå rot någon annanstans. Till exempel i vårt kök. De fastnar även på skosnören kan meddelas men är betydligt lättare att avlägsna från skosnörena än från hunden.

Hundpromenad-3

Hundpromenad-2

Å så en skylt fin skylt från gårdagens hundpromenad.

Hundpromenad

4 svar

 1. Behovet av ensamhet kan jag lätt förstå. Jag träffar också massor av olika personligheter i mitt arbete och jag bryr mig så mycket om varje liten själ. Vidare så bryr jag mig ännu mer om min familj och nära och kära, och vill tillbringa massor av tid tillsammans med dem. Men ibland känns det som om jag håller på att bli galen om jag inte får vara för mig själv några timmar. Jag behöver ensamheten för orka med gemenskapen helt enkelt. När man är ensam kan man sortera sina tankar och fokusera på att komma i balans.

  Önskar dig en fin helg tillsamman eller enskilt, beroende på vad du behöver för stunden.

  Kram Christina

  1. Ja ensamheten behövs för att göra just det som du säger, sortera och fokusera. Tänka helt enkelt.
   Den här helgen blir det mycket tillsammans men också plats att vara själv.
   Kram

 2. Tänkte också, precis som Znogge och några andra, på att när en har ett arbetet där många sociala kontakter sker och tas dagligen och det vare men känner sig ”social” eller inte så är behovet av egentid stort.
  Jag vet att under alla år jag jovbbade i skolan så ville jag ha en timme för mig själv när jag kom hem för att rensa huvudet. Ofta tog jag min timme till att gå en promenad och sedan var jag mer i fas igen.
  Även nu när jag är pensionär är jag beroende av egen tid och att vara för mig själv.
  Skönt att kuta inne eller ta en sväng ut, helt beroende på hur du känner det.
  Tack för fina bilder och skylten had een hel del humor i dig.
  Stor kram från mig.

  1. Ja ensamtid är guld värd när man hela dagarna är omgiven av människor. Sen tror jag att vi är olika vad det gäller det. En del behöver mer andra mindre.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.