Lite vårkänsla

Så har mer än halva februari gått och för varje dag blir det ljusare och ljusare. Ändå är det nu vi är som allra tröttast. Vintern kostar på eller är det kanske mörkret som är det svåraste. Det känns som om det varit ovanligt solfattigt här i Stockholm den här vintern, att det har varit många dagar när solen liksom aldrig gick upp. Gråa, slaskiga och mörka dagar då jag saknat snön.  
Men nu gäller det att tanka ljus för att hålla ångan uppe tills våren kommer. Idag sken solen och snön som föll igår smälte och rann ner för taken. Talgoxarna gnisslar i träden, snödropparna tittar upp i rabatten utanför porten och livet känns plötsligt lite lättare att leva.

 

8 svar

  1. Jag antar att jag får krypa till korset och erkänna att du har rätt. Men bara delvis för hade det varit minus fem och snö hade det varit ett helt annat läge 🙂

 1. Visst märks det att dagarna blivit längre och det i kombination med blommande krokusar gör att man känner hopp!

  Kram och god lördagskväll!

  1. Ja jag såg dina fina krokusar men det dröjer nog ett tag ännu innan de tittar upp här. I väntan på det är snödropparna ett välkommet vårtecken.

 2. Hej, vårkänslan har inte infunnit sig, men det har ljuset. Takdroppet längtar man till men samtidigt är jag riktigt orolig för mordredskapen som hänger under taknockarna. Lite trött är man allt, håller med dig. Ha en fin ny vecka med insupning av d-vitamin/Kram

 3. Vad skönt att du kan förnimma lite vårkänsla. Och snart är mars, den första vårmånaden på plats, så det gäller att naturen och vi människor är lite beredda.
  Jag har ju varit i Spanien den största delen av vintern, och i stort sett haft vår och lite sommar. Men även här njuter vi av de ljusare dagarna. Nu går solen ner strax vid 19-tiden och upp 7.50. Skönt!
  Kram och visst välkomnar vi den svenska våren.

 4. Det gör så mycket att få lite mer ljus, darra räcker längre och, man får mer energi. Sen är det skönt att det inte är sommar än på ett tag. Egentligen är nog hösten min favoritårstid men självklart är det härligt med vår och sommar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.