Ljus

Ljus var temat för bildspråksgruppens oktobermöte. Vi hade alla fotograferat två bilder på temat som vi nu ägnade kvällen åt att analysera och diskutera. Det är spännande hur olika man kan se på en bild och hur man kan hjälpa varandra att få syn på sådant man inte la märke till när man satt ensam på sin kammare och tittade. De flesta bilder växer när man ägnar dem lite omtanke i form av en ärlig och uppriktig analys. Det blev en lärorik kväll med både allvar och skratt.

Klicka på bilderna så blir de större.

6 svar

  1. Hej, läcker ljusveke med låga! Ser vi snart några levande ljus längre, tycker man mer och mer går över till batteridrivna ljus. Inte alls lika mysiga men självklart säkrare .
    Att leta efter solkatter och ljus som strilar in genom fönster är det som ofta gör ett bra foto. jag med min enkla kamera blir dock ofta besviken, fotona blir för skarpa i färger och ljus, beror förstås på att jag kör med automatinställning. Kul att vara med i en bildspråksgrupp. Låter ganska ambitiöst, iaf mer ambitiös än fotogrupp. Kram

    1. Du kanske skulle våga ta klivet från att låta ”japanen” bestämma till att själv ta kommandot. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Bildspråksgruppen är en intressegrupp inom vår fotoklubb. Vi har en mängd grupper man kan vara med i så som naturfotogruppen, stadsfoto, porträtt, tjejgruppen osv. Det är liksom i smågrupperna det händer.
      Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.