Nya färdigheter

Jag hade nästan glömt hur tillfredställande det är att lära nytt. Den där känslan när man helt plötsligt förstår det man inte förut begripit och när man lyckas bemästra det som tidigare tett sig helt omöjligt och obegripligt.

För många år sedan hamnade jag och några kollegor i en situation där vi behövde arbeta med excel-formulär. Vi hade inte mycket tid och ingen av oss behärskade excel. Uppgiften blev i mångt och mycket en kamp med redskapet istället för att ägna tid åt det som var vår egentliga uppgift. Vi svor och förbannade och jag tänkte att jag ska aldrig någonsin använda excel igen. Men man är väl inte sämre kvinna än att man kan ändra sig. Så för något år sedan, när tillfälle gavs, anmälde jag mig som medhjälpare när det gällde statistiken på mitt arbete (som förs i excel-formulär). Bara för att jag verkligen inte kan. När min kollega som hade huvudansvaret slutade stod jag helt plötsligt ensam i detta som först tedde sig helt oöverstigligt och ointagligt. Men bit för bit klarnade det och sakta bemästrade jag det som tidigare verkade omöjligt. Och till min stora förvåning tycker jag att det är väldigt roligt.

Utsikt från mitt arbetesrum på jobbet

4 svar

 1. Jag håller med dig om att den känslan är angenäm.
  Även jag har tampats med Excel en del, men lyckats väldigt bra med att på egen hand få de mest användbara och grundläggande funktionerna att fungera väldigt bra. Jag är ingen expert, men anser nog att jag behärskar programmet tillräckligt bra för att kunna lämna nybörjarstadiet bakom mig 😉
  Jag tycker att Excel är ett fantastiskt program som går att använda till enormt mycket mer än vad jag från början trodde … 😀

  Över lag är det ett enormt lyft för självförtroendet att lära sig saker på det sätt du beskriver. Jag gratulerar dig till din framgång 😉

  Idag har jag lärt mig en del om WordPress nya funktioner. Vet inte om du märkt det, men det är förändringar på gång. Dels det här med att de inför hantering av block i administreringen av inlägg, och dessutom har det försvunnit saker som måste hanteras på ett annat sätt nu. Jag upptäckte det för att jag bytte tema på en av mina webbplatser, annars hade jag nog inte sett det.
  Jag upplevde samma sak som du när jag plötsligt förstod hur jag skulle göra i fortsättningen 😀

  1. Det har varit väldigt skoj med Excel. Med WordPress känns det än så länge lite jobbigt att det ändrat. Men jag antar att man vänjer sig.

 2. Trägen vinner! Friskt vågat är hälften vunnet. Vad roligt att du fixade detta så bra. Nya kunskaper är roligt att förvärva. Säkert kommer du ha stor nytta av detta framöver.
  Kram!

  1. Jag jag kommer säkert att ha nytta av kunskapen i framtiden vilket är extra roligt. Mycket uppskattning har jag också fått vilket är väldigt roligt.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.