Nya Zeeland

Nya Zeeland är målet för vår resa. Det kommer att vara både kallt och varmt, soligt och regnigt, så det är inte alldeles lätt att packa rätt. Men eftersom vi kommer att åka bil så är vi inte så begränsade till att packa lätt vilket är tur eftersom det verkligen inte är min starka sida.  Sedan november har jag varit helt upptagen med att ta reda på så mycket som möjligt om vårt resmål . För när man nu åker till andra sidan jorden (för det är verkligen så) känns det snopet att missa precis det som man verkligen ville se.  Nu känns det som om vi börjar få kläm på det hela och det verkar vara en alldeles utmärkt mix av olika saker vi fått ihop och dessutom ganska mycket möjlighet för att ändra sig och göra annorlunda. Vi bokade resan och bil först och har sedan fyllt på med lite boende efter vägen. Det är högsäsong nu så på de riktigt turistiga ställena var det inte alldeles enkelt att hitta boende till rimligt pris om man inte vill bo i sovsal på vandrarhem förstås. Inget fel i det men vi känner att vi vill ha ett snäpp bekvämare om det är möjligt. 
Jag har velat åka till Nya Zeeland så länge jag kan minnas och om drygt en vecka ger vi oss iväg. Än känns det faktiskt lite overkligt.  Så för att hålla sig till det jag vet och begriper blir det ett nytt tulpanfotografi. Glad söndagkväll alla vackra människor.

6 svar

 1. Så fantatsiskt med resan! Jag gläds med dig! Vi var på Nya Zeeland 2002 i samband med vår jorden- runt- resa och vi har så fina minnen. Dock fanns då ingen digitalkamera…
  bra att ni bokat boende för vi hade inte gjort det annnat än i Christchurch och det blev stundom lite klurigt att få till det. Men det gick med hjälp av husbil och bil.
  Ska ni till Sydön så rekommenderar jag Fjordlands och där neer kan man också på ett speciellt ställe kvällstid se de blå pingvinebana komma upp i samlad trupp på kvällen. Helt fascinerande hur de gör och med en ledare för sin flock.
  Kaikora och en tur till sjöss för att se valarna var också en upplevelse. Ja, det finns så mycket.
  Önskar er en fantastisk resa och njut av allt.
  Stor kram!

  1. Vi kommer att besöka både syd och nordön. Tveksamt om vi kommer att hinna med valspaning men annars tror jag att vi fått med det mesta. De där pinvinerna har jag missat. Ska genast kolla upp det. Tack för tipset.
   Kram

 2. Oj så spännande resmål! Australien har jag längtat till men Nya Zealand vet jag väldigt lite om, det är inte ett så stort land, eller hur? Jag tycker att planering av en resa faktiskt är halva nöjet, inte så att man ska planera varenda liten utflykt men precis som du säger vill man ha ett hum om vad som finns för att kunna sålla bland alla sevärdheter. Nog avundas jag er ska erkännas. Hur länge blir ni borta, och hur lång är flygresan? Har ni några bekanta som bor därborta? Många frågor blev det…
  Kram från pörtet

  1. Hej! Nej Nya Zeeland är ett ganska litet land som i huvudsak består av två större öar syd- och nordön. De är ganska olika till karaktär och till viss del även klimat som jag förstår. Så vi kommer att träffa på både varmt och kallt. Regnskog och glaciär. Flygresan är galet lång, vi ska ju över halva jorden så dryga 30 timmar, det är inget att vara avundsjuk på. Vi har egentligen inga bekanta där men genom mitt blipfotande har jag fått kontakt med några där varav vi har inbokat att vi ska träffa en av dem. Sen får vi se. Vi blir borta nästan 3 veckor. Nu när jag har ett jobb dä man kan ta semester (istället för att ha sommarlov) gäller det att passa på.
   Jag håller med dig om att det är nästan lika roligt att planera och längta som att resa iväg.
   Jag ska försöka hålla uppdaterade men kan inte lova hur bra det kommer att gå 🙂
   Kram

 3. Vilket härligt resmål som väntar er! Inte för att jag varit där men andra som besökt landet har varit mycket nöjda med sina resor. Ser fram emot att se massor med bilder när ni väl är hemma igen.

  Långa flygresor får man ta ibland. Minns när jag flög till södra Brasilien och det tog sin tid men var värt varenda timme!

  Kram

  1. Ja det ska bli så roligt att äntligen få komma iväg till ett land jag länge velat resa till. det är två mellanlandningar på dit resan så det blir tillfälle att sträck lite på benen. Sen får jag ha bra böcker och kanske en liten kudde så ordnar det sig säkert.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.