Nytt år

Nytt år och det har redan gått en hel vecka. Det blev ingen nyårshälsning på bloggen och det blev dåligt med besöken hos alla mina vänner på nätet. Vi kurade i mörkret på torpet. Spelade Mah Jong, åt och drack gott och klev in i en annan rytm i en annan verklighet. Att uppkopplingen på torpet är av snigelkaraktär gjorde det mycket enkelt att släppa taget om livet på de sociala nätverken och hänge sig åt här och nu. Det blev en sådan framgång att det fortsatte här hemma av bara farten. Jag startade en stickning med komplicerat mönster som gjorde det helt omöjligt att göra något annat än att sticka. Jag har också ägnat en hel del tid åt julpusslet som trots det är långt ifrån klart. Båda dessa aktiviteter har gjort att datorn lämnats i stort sett orörd på skrivbordet. Men inte helt, för jag laddar fortfarande upp en bild om dagen på Blip en helt klart beroendeframkallande  sysselsättning. 

Vad jag kan konstatera när jag blickar tillbaka på 2017 är att det var ett riktigt bra år. Kanske inte sett ur globalt, eller ens regionalt perspektiv men rent privat var det ett lyckat år. Jobbet är fortfarande fantastiskt skoj och det fungerar faktiskt bättre än väntat att arbeta heltid. Vi reste till Nya Zealand, en resa som jag länge velat göra och som verkligen blev lyckad på alla sätt. Jag klarade av att ha semester istället för sommarlov och upptäckte att det inte alls är så tokigt att arbeta på sommaren. Vi var en del på torpet och hade en väldigt lyckad sommarfest där i augusti. Vi fick besök av vänner och åt många trevliga middagar både här hemma och ute på restaurant. Jag var inte sjuk en enda dag, inte ens förkyld, på hela året. Så nog kan jag konstatera att så mycket mer kan man inte önska sig. Nu ser jag fram emot ett spännande 2018 med allt vad det kan föra med sig. 

En rolig sak hände idag då jag fick se en domherre för första gången på 28 år. Det är som du förstår inte så frekventa här hemma hos oss. Fåglarna var snabbare än jag så bilden är lite suddig. Men man ser i alla fall att det är en domherre. 

 

9 svar

 1. Det låter som om du haft ett riktigt bra 2017. Vad härligt när allt flyter på, man är frisk och det finns även utrymme för några särskilda höjdpunkter. Så kul att titta in hos dig. Prövar lite försiktigt att närma mig bloggandet igen. Det vore kul och helst skulle jag vilja göra en egen sida men bättre börja lite smått än att inte göra något alls. Gillar din sida väldigt mycket. Härligt med helg på landet och lugna avkopplande aktiviteter. Önskar dig ett fint och bra 2018!

  1. Ja det har varit ett bra år på alla sätt. Roligt att du tittade in jag har saknat dig. Du har helt rätt i att det är bättre att göra lite än ingenting. Jag gjorde min sida för ett antal år sedan det tog sin tid och jag borde kanske sköta om den med än jag gör. Men ja man har bara den tid man har och den ska räcka till mycket så det får vara bra som det är.
   Jag blir väldigt väldigt glad när du säger att du tycker om min sida!
   Hoppas att du också får ett fint 2018.
   Kram

   1. Tack snälla du! Det känns väldigt kul att börja hälsa på sina bloggfavoriter igen. Man får vara realistisk och göra så mycket man hinner och som det känns kul. För det är ju precis så det är med tiden – den räcker inte till allt och då får man kanske sänka sina ambitioner en aning. Kram

    1. Ja man får göra så som det känns bra och inte snegla på vad alla andra hinner (det tycker jag är svårt) men jag gör så gott jag kan. Det ska ju vara roligt. Så det där med att sänka ambitionen tror jag är en bra grej.
     Kram

 2. Att bland annat kunna blicka tillbaka på en drömresa är verkligen inte fel. Hoppas att 2018 ska bli minst lika bra.

  Kram och god tisdag!

  1. Det är härlig att kunna plocka fram alla fina minnen från resan och mycket annat. Men vi blickar också lite framåt. Spännande saker på gång under det här året också. Vi får se vart vindarna bär.

   Kram

 3. Hej, ja mina domherrar blir bara fler och fler, har räknat in bortåt trettio stycken nu. Ryktet om käk måste sprida sig med vindens fart. Kul är också att de är morgontrötta för de kommer inte till fågelbordet förrän långt fram på förmiddagen. Alla andra småfåglar börjar käka tidigt, har jag inte hunnit ut och matat så tjirpar dom åt mig när jag kommer ut på farstubron.
  Vad har du för spännande planer för detta året. Ska du slå rekordresan från ifjol eller tänker du hålla dig närmare hemlandet?
  Kram från pörtet

  1. Så roligt med så många fåglar utanför knuten. Eftersom det är mörkt när jag går och mörkt när jag kommer hem så ser jag dem bara på helgerna. Men jag kan se att de äter av vår mat också, och inte bara grannens eftersom det minskar i behållaren.
   Vi kommer troligtvis inte att göra en precis så lång resa i år. Några planer finns redan och då är det Skottland, Wales och England som stå på tur för besök. Det blir i sommar. Jag har en tanke på att samla på öbesök så Hebriderna skulle det vara roligt att komma till. Skottland är det ju tradition att jag besöker åtminstone en gång per år då en av mina bästa vänner bor där. Sen kanske det blir någon resa i höst men det har vi ännu inte bestämt.
   Stor kram

 4. God fortsättning på 2018! Och visst blir detta ett bra år! Roligt att du kände att även 2017 var ett fint år . Jobbyte och mycket annat hände och givetvis er fina resa till Nya Zeeland. Fina dagar på torpet, fester och träff med vännner.

  Kul att du känner att jobbet är roligt och att det fungerar bra att jobba heltid. Tror nog jag gjort det hela yrkeslivet , alltså drygt 40 år. Men två års undantag då det blev 80%.

  Fint att koppla bort de sociala medierna och rensa huvudet. Borde göras här också.

  titttade in på Blip och du har många ifna foton som finns där. Roligt att se dina fina bilder.

  Stor kram och många tankar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.