Ordning

Mörkret sänker sig utanför och gör att det inte längre syns så tydligt att här verkligen skulle behöva städas.  När jag är frisk och jobbar hinner jag inte se behovet och nu när jag är sjuk och hemma orkar jag inte göra något åt det. Jag kanske skulle göra någon slags plan. Att städa ett rum om dagen, då skulle det aldrig hinna blir riktigt så här illa och det skulle dessutom gå förhållandevis fort. Men först måste jag nog  ta alla rum för att nå upp till någon slag lägsta standard. Just nu känns det som om det skulle vara riktigt härligt med en rejäl storstädning, något att se fram emot. Ungefär som att krypa ner mellan nytvättade lakan som hängt ute och torkat.
Jag har också kommit till ett stadium då jag vill rensa ut, plocka bort och skala av. Göra plats för tomrum och stillhet.  Jag ser att ni som känner mig lite bättre ler, för jag är inte precis bäst på att plocka undan och hålla ordning. Jag tycker att jag försöker men det bildas ändå högar lite överallt. Jag förstår inte hur ni ordningsamma bär er åt för att hålla den där ordningen. Undrar om det finns kurser i sånt, det vore annars en nisch för de kunniga.  ABF kurs i ordning och struktur,  kan det vara något.  Kanske är det för sent att lära gamla hundar hålla ordning,  jag får helt enkelt skärpa mig och göra så gott det går.

Kyoto

Välstädad veranda, Nijoslottet Kyoto

4 svar

  1. Rätt tänk där. Tror faktiskt att allt kommer att ordna sig till det bästa. I alla fall så att det duger åt oss som bor här och det är tillräckligt gott. Faktiskt det enda som räknas. Kram

 1. Vilken god idé med en ordningskurs! Men sen tilllkommer det där med att sortera, gå igenom, tänka, överväga o.s.v. Helt klart tidskrävande och jobbigt. Mycket energiåtgång.
  Jag har ett par lådor där jag trycker ner det som inte bör dekorera alla fria ytor. Och ibland när andan faller på rensas de, dock med skiftande resultat.
  Men jag har blivit bättre med åren på att göra mig av med saker..Om det är bra har jag ingen aning om. Men det blir mer plats hemma.
  Kram!

  1. det är väl som när man går till sjukgymnasten, det mesta av jobbet måste man göra själv det finn liksom inga genvägar Men att gör sig av med saker kan jag bara se som positivt. Om man inte dagen efter saknar just det man gett bort förstås. Tja vem hade tänkt att det skulle vara lätt. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.