Paus

Att ta en paus behöver inte betyda att man latar sig, inte ens att man är lat. Att ta en paus kan vara att göra något annat än det som man vanligtvis sysslar med. Det kan också vara ett smart sätt att lösa problem, som att sova på saken. Inte så sällan kommer svaret när vi sysslar med något annat.

Just nu tar vi en paus, yngsta dottern och jag. Vi matar höns, vattnar grönsaker, gräver och planterar. Vi löser korsord, stickar och läser böcker. Vi är långt ifrån sysslolösa men paus har vi. Paus från allt det där vanliga. Och vi njuter av att få göra saker i vår egen takt. Att skrota runt utan krav på att det ska bli resultat.

Jag har två böcker som jag tänker läsa i sommar den ena är ”Yes! Därför köper vi det vi inte behöver av Katarina Bjärvall (jag har läst den förut men känner att jag behöver läsa den igen). Den andra boken heter Paus – Konsten att göra något annat av Patrik Hedenius. Det känns så bra att få fundera kring viktiga saker när jag sitter i blåbärssnåren och plockar blåbär. Eller när jag stickar vidare på sommarkoftan, efter som man tänker så bra när man arbetar med händerna.

Det är sommar på torpet

4 svar

 1. Hej, du tillhör dem som iaf begriper att man behöver pausa, byta miljö, göra ingenting eller något annat, ja just pausa.
  Och då hinner du njuta av sommaren, den som idag visar 12 gradig värme , igår regn och rusk, men som av en händelse så väntar värmen åter bakom hörnet. Hoppas du har en fin återhämtningssemester. Hälsa hönsen

 2. Låter väldigt behagligt och just detta att inte egentligen göra något särskilt kan vara en lisa för kropp och själ.
  Önskar er fortsatt vilsamma dagar på torpet.
  kram!

 3. Att pausa är synnerligen viktigt för både kropp och själ. Tyvärr är det många stressade människor som har glömt bort hur man gör.

  Njut nu av den fortsatta pausen!

 4. Det är så mitt i prick det du skriver! Numera tar jag pausar innan jag blir tvungen ta en paus för den pausen kommer så lätt av sig 🙂
  Pausig hälsning!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.