Prylar

Ibland undrar jag om alla de där männen som pratar så mycket om tekniken. De som diskuterar med försäljare om distorsion och hyperfokalavstånd de som kollar in och läser allt om alla de nya prylarna. Ibland undrar jag om de också fotograferar. Om det blir några bilder eller om de helt enkelt är alldeles nöjda med att få grotta ner sig i detaljerna när det gäller utrustningen.

Jag var och köpte ett nytt objektiv igår. I affären var säljarna upptagna av att diskutera saker som jag inte ens försökte att förstå med män som verkade väldigt insatta. Det var mycket prat om prylar och lite prat om bilder så mycket kunde jag klura ut. Att stå där och lyssna inte helt osynlig men inte långt ifrån gav mig samma känsla som jag får när jag är på en brädgård. Att jag inte kan koden. Fördelen nu var att jag var ensam, jag hade ingen man med mig. De gånger jag haft maken med vänder sig säljaren undantagslöst till honom. Nu begrep de faktiskt att det var jag som skulle handla och jag fick bra hjälp när det väl blev min tur. Så nu är jag med objektiv och med en bra kamera och ett nytt objektiv så måste det väl bli väldigt bra bilder eller?

12 svar

 1. Bra bilder blev det redan innan så nu kommer de att bli perfekta! Men visst är det retligt att personalen nästan undantagslöst vänder sig till mannen i sällskapet. Har varit med om det så många gånger fastän det är jag som köper kamerautrustningen.

  kram och god morgon!

  1. Jag kände att jag behövde något mer vidvinkligt då vi kommer att åka till en plats med storslagen natur.
   Visst är det irriterande med dessa karlar som inte kan begripa att det kan vara kvinnan som är kunden. Undrar just om det kan vara det motsatta i en tygaffär.
   Kram och trevlig helg.

 2. Blir intresserad, vad för slags objektiv blev det?

  Jag hänger inte heller med på ”sådant” snack som de insatta för, men fotograferar mer än gärna…

  1. Det blev ett Tamron 24-70 till min Nikon D610. Jag har inge vidvinkligt och nu ska vi snart ge oss ut på vår drömresa med mycket (som jag tror) häftig natur och då ville jag ha ett objektiv som kan funka för det. Jag tror att det kommer att bli jätte bra.
   Trevlig helg.

 3. Rolig, fyndig och finurlig betraktelse över fenomenet! Ett skratt sprider sig hos mig 🙂
  Ja, du nu blir det objektiva bilder kanske en kan säga…
  Lycka till!
  Trevlig helg kram!

 4. Jag är måttligt intresserad av det där tekniknörderiet utan lägger hellre vikten vid bilden. Ibland blir det bra. Oftast mer eller mindre ”snap shots”.

  Det händer ofta att jag publicerar närbilder/makro i FB-grupper som handlar om insekter, blommor, spindlar m.m. hämtat i naturen och får också omåttligt med beröm också från dem som jag vet står med superduperutrustning med stativ, och ”vad har du för kamera”?
  – Samsung S6, svarar jag.

  1. Jag tror att det mer kommer an på fotografen än utrustningen, även om det har viss betydelse vad man har för grejor så kan man göra nog så fina bilder med en mindre avancerad utrustning. Det är i alla fall min erfarenhet.

 5. Ler när du beskriver situationen i butiken. Undrara varför det fortfarande är så här…
  nåja det lär jag få fortsätta med. Vad roligt med ett nytt ovjektiv och visst är det roligt att ha bra utrustning med dig på resan. Naturne är verkligen storslagen. När vi var där var det ju inte digitalkamera som gällde men jag har ändp många pappersbilder i albumen.
  Du är ju en duktig fotograf och ditt nya objektiv kommer att vara till god hjälp för att du ska kunna ta ännu finare bilder. Men jag tycker de är väldigt fina nu också.
  Kram!

  1. Tack. Det är roligt att du tycker om mina bilder. Det ska bli spännande att se vad det blur för bilder tagna på resan. Måste komma ihåg att inte bara se allt genom kameralinsen.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.