Sånt jag retar mig på

Nu är Bosse på gång igen med en ny utmaning. Jag fick ta mig en rejäl funderare för jag tror inte att jag är den där lättretade sorten, även om det verkar som om toleransen minskar med stigande ålder.

Utmaningen är att ta kort på fem aktuella saker som stör dig i din närmiljö och hemort. Så på promenaden idag hittade jag några saker som jag kunde reta upp mig på.  Allt gick inte att hitta så då fick jag använda min kreativa sida.

Saker som retar

Att folk inte kan begripa att när det är fullt så är det fullt. Då får man vackert ta med sig skräpet hem igen och återkomma en annan dag. Ska det vara så svårt att förstå?

Saker som retar-2

Lösa hundar som husse/matte inte har koll på stör mig alldeles väldigt mycket.
”Han är så snäll” kan de säga när de väl dyker upp. När jag svarar att det är inte min hund brukar de bli tysta.  Fast då ljuger jag lite för han är snäll
 vår hund.

Saker som retar-3

När grannarna inte stänger bakdörren ut mot gården blir jag riktigt irriterad. Fritt fram för både inbrottstjuvar och råttor man kan bli sur för mindre.

Saker som retar-4

Sur blir jag också när man inte ids ta bort håret från golvbrunnen om det så är på badhuset eller här hemma. Men det händer oftare på badhuset än här.

Saker som retar-5Till sist en sak från min absoluta närmiljö och det är när maken rullar ihop sin smutsiga skjorta med de svarta strumporna innan han slänger ner dem i tvättkorgen. Det kan reta gallfeber på mig, för hur många gånger har inte en svart strumpa halkat med i vittvätten. Irriterande är bara förnamnet.

Det finns andra saker som upprör men oftast går det att lösa genom att man pratar med varandra. Det flesta människorna är faktiskt helt ok.

10 svar

 1. Det här Ove inlägget gillar jag skarpt. Det första såg jag för några timmar sedan och stör mig varje gång. Att jag ska behöva kliva över saker skräp (ofta även sådant som INTE ens ska vara i en tom container)
  Vilket bra sätt du bemöter lösgående ”hundvallare”. vita lögner är tillåtna i ett sådant läge. Ibland hinner jag bli lite rädd för en hund i alltför många sekunder i en skog innan jag hör/ser en människa.
  Jag bor med tre kvinnor med långt hår. 🙂
  Söndagskram Bosse.

  1. Ja jag förstår verkligen inte hur folk tänker vid återlämningsstationerna. Eller soptunnor med för den delen. Är det fullt så är det, hur svårt kan det vara.
   Lösa hundar som man inte har kontroll över är ett otyg. Vi låter vår hund gå lös ibland men då med superkoll.
   Långt hår ja desto större anledning att kolla noga :).
   Kram

 2. Hejsan.
  Visst blir man irreterad på allt skräp och skit på våra sopstationer. Fattar inte hur folk bara kan lämna skräp sådär.

  Lösa hundar man inte känner är heller inte kul.

  Tack för ett bra Ove-inlägg.

  Kram.

 3. Visst finns det saker som är irriterande i närområdet. Och jag instämmer med dig i både sopor, bakdörrar/grindar och hundar.
  Badhusets silar är detlänge sedan jag sett så de har jag förträngt och hemma tar maken hand om detta i princip dagligen.
  Skjorta ihop med svarta strumpor har jag inte upplevt. Inte ännu. Och jag förstår även där din irritation.
  Så bra du löst uppgiften och visst börjar man fundra ibland hur andra tänker. Mest om sopor, hundar och dörrar…
  Kram och trevlig ny vecka.

 4. Det verkar onekligen som vi människor retar oss på liknande saker här i tillvaron. Själv undrar jag hur vissa människor tänker eller så är det just det som de inte gör…

  Snygg lösning på uppgiften men själv har jag än så länge bara två bilder…

  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.