Skeviks grotta

Idag trotsade jag min envisa förkylning och gav mig ut tillsammans med Naturfotogruppen till Skeviks grotta en förkastningsspricka från istiden som använts till både bönerum och filminspelning.  Böneplats var det för en religiös sekt (Skevikarna) på 1700-talet och delar av filmen ”Det sjunde inseglet” spelades in här. Idag är det mest klättrare som håller till på platsen vilket gjorde att naturbilderna blev lite mindre ”naturiga” än vanligt.

4 svar

 1. Häftiga bilder! Vi besökte för en tid sedan Hovs Hallar där schackscenen i samma film spelades in. Vackert där med.

  Krya på dig nu!

  1. Hovs Hallar skulle jag gärna besöka. Känns som om det snart är dags för en skåneresa.
   När det gäller tillfrisknandet går det irriterande långsamt. Jag har absolut noll tålamod men inser att sängläge är det som gäller. Har också kurat i soffan framför tvn med te och glass. Hoppas att det snart ger resultat detta att vara i stillhet.

 2. Där skulle jag aldrig vågat klättra. Znogge hann före mig. 🙂 Jag tänkte också skriva om HH där vi var senast i augusti. För några år sedan bodde vi bara 3 km ifrån denna spännande plats. Hoppas nu snart är helt kurant. Kram Bosse

  1. Jag har grönt kort och får alltså säkra när någon klättrar. I kursen när jag tog kortet ingick också att själv klättra. Läskigt, otroligt arbetsamt man använder alla muskler i kroppen, så kändes det i alla fall. Mina döttrar gillar att klättra men nu för tiden står jag nog helst på backen. Hovs Hallar skulle jag gärna besöka vid tillfälle.
   Förkylningen är seg som bara den så det är bara att stanna hemma ytterligare några dagar. En mycket ovan situation, tror inte jag hade en enda sjukdag förra läsåret.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.