Skogsarbete

Här får semesterrapporten ta en liten paus och jag sticker emellan med en rapport om livet på torpet. Vi for dit i helgen som var, för lite lugn och ro. Nu blev det inte riktigt så som vi tänkt oss. Sedan förra våren då vår granne avverkade sin skog runt om oss faller våra träd som furor (men det är mest granarna som faller). Våra träd har blivit av med vindskyddet och är ovana vid att utsättas för blåst. Eftersom de levt så skyddat har de inte utvecklat ett starkt rotsystem så när vinden friskar i faller träden.

När vi kom dit den här gången var det en stor gran som fallit. Den hade tyvärr inte ramlat hela vägen ner för det stod en björk i vägen som den fastnade på. Alltså för att få ner granen var vi tvungna att såga ner björken också. Sedan tog vi ner två granar till eftersom de hade börjat luta betänkligt. Längre ner i backen närmare sjön finns också två lutande björkar men de orkade vi inte bry oss om den här gången. Det var tillräckligt med ved att såga upp och ris att släpa.

När vi ändå var i farten passade vi på att riktigt storstäda stora huset. Damma, skura och piska mattor. Vi drog fram chiffonjén och hittade hålet där mössen tagit sig in. Det är nu igensatt så vi hoppas att mössen kan stanna ute i fortsättningen. I söndags hade vi båda rejäl träningsvärk men det kändes faktiskt riktigt bra.

10 svar

 1. Här ägnade vi halva dan (och försöker göra en förmiddag i veckan åtminstone) med att tampas med de läskigt taggiga slanorna som här går under namnet brambles, de är intrasslade i träd och buskar, och nånstans mellan 4 och 6 meter långa… Vi har nog rensat ut 4 kubikmeter kompakterat – det är helt otroligt. Dessvärre vet vi att de kommer tillbaka eftrsom man aldrig riktigt kommer åt rötterna.

  Kram

 2. Vad tråkigt att era träd drabbas av att grannen fäller sina. Konsekvenser som man inte tänker på i första taget…

  Hoppas att ni får en lite lugnare fortsättning på helgen!
  Kram Christina

 3. Trist med kedjereaktionen hos era träd i och med att grannen fällde sina- Men troligen inget ni hade kunnat göra något åt. Undrar om grannen tänkte på konsekvenserna…
  Ja, mycket jobb blir det så jag förstår att ni har träningsvärk.
  Skönt nu om mössen inte kommer in.
  Kram och trevlig helg.

  1. Ja det är trist. Jo både grannen och vi var medvetna om att det troligtvis skulle hända. Han är förvånad över att så många av våra träd står kvar.
   Kram

 4. Vilken tråkig kedjereaktion det blivit sedan grannen fällde sina träd. Visste inte att det fungerade så men alltid lär man sig något nytt. Hoppas resterande träd klarar sig.

  Kram

 5. Usch ja, inte kul alls med trädfällning. Där jag bodde ännu för ett år sedan avverkade de alla barrträd och bestämde att det skulle bli ljusa vackra björkar och aspar kvar. Men dom var ju så klena som smala vidjor så i första stormen rök dom allihop! Man kunde ju tro att dom som jobbar med skog i skogen hade kunskaper om hur saker o ting fungerar…men icke! GLAD PÅSK, varm kram

  1. Trist när det blir så. Vi har fortfarande några träd kvar som jag hoppas kommer att stå ett tag till. Men har också några som står nära huset som vi tänker försöka ta ner.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.