Sommar 2017

Det känns som om det varit en lång sommar trots att jag bara varit ledig i tre veckor. Min sommar har varit fylld av trevliga utflykter och långsamma frukostar på torptrappan. Den började egentligen redan innan semestern.  Med den traditionella ångbåtsturen på Blidösund tillsammans med goda vänner där  Sky High bjöd på musikunderhållningen.

Vi har också varit på ett mycket trevligt 90-årskalas här hemma i stan och fotoklubbens tjejgrupp (teknikgrupp för tjejer) gjorde en kvällsutflykt tillsammans på Djurgården som var mycket lyckad. Vi hittade ett helt gäng vitkindade gäss med ulliga ungar som villigt poserade för oss. Jag fick också flera morgnar i rad se hur man övade inför Kronprinsessans födelsedags kortege.  

Men så blev det tillslut dags för att vara lite ledig. En ledighet som inleddes med att syster min och jag var på konsert på Sundbyholms slott och lyssnade till Sousou & Maler (en ny och väldigt trevlig bekantskap) samt Lisa Ekdahl och Laleh. Det var en bra inledning på torpsommaren. Men sommaren började egentligen redan på Djurgården och Galärvarvsparken där Lotta och Mikael Ramel underhöll oss med sin pappa Povels musik. Tänk att man kan få gå på konsert helt gratis, Parkteatern är fantastiskt och i år fyller den 75 år. Vår kulturella skatteåterbäring som Sissela Kyle, parkteaterns konstnärlige chef brukar säga. Jag har faktiskt utnyttjat den två gånge i år, redan tidigt i juli var jag i Rålambshovsparken och lyssnade på Arja Saijonmaa. Förhoppningsvis hinner jag med ytterligare några besök innan sommaren och Parkteatern packar ihop för den här säsongen.

På torpet har vi målat fönster och monterat hängrännor på stora huset. Vi och vi, men lite glada tillrop har jag i alla fall bidragit med. Och så har jag äntligen tagit bort den stora Berberisbusken, en stickig verksamhet som (så klart) inte var så enkel som jag trott. Jag har invigt mina nya vandringskängor på Sörmlandsleden där vi passerade bottallen, naturligtvis kröp vi igenom så nu är vi förhoppningsvis botade från alla sjukdomar men kan tänka sig.  En dag  gjorde vi ett besök i Vrena och tittade på ångbåten Munter.  Sedan har jag latat mig också vilket i stor utsträckning betyder att jag smyger omkring med kameran och försöker fånga det lilla på bild. 

Trevligt besök har vi också haft på torpet, det hör liksom till om sommaren ska vara komplett.

Sen har jag ju också varit i väg som du vet, bilder från den resan hamnar i ett eget inlägg. 

Här kommer lite bilder från sommaren 

sommar

7 svar

 1. Vilket fint torp ni har, förstår att det krävs lite pyssel för att hålla det så fräscht. Sommaren verkar ha varit god, med program av varierande slag. Många minnen att lägga till albumet o plocka fram vid behov när snöyran härjar i vinter. Kram från pörtet

  1. Tack Paula. Ja där trivs vi det är en liten Sörmländsk pärla men med omgivningar som är ganska lika Dalarna faktiskt. Men den kräver sitt underhåll vilket inte alltid är så skoj.

  1. Ja men innan man vet ordet av så är man igång på jobbet igen. Det var faktiskt lite kul att börja jobba igen.
   Och man kan ju njuta av sommaren på kvällar och helger för än finns det lite av den kvar.
   Kram

 2. Vilken fin sammanfattning av din sommar. Och tre veckor går ju väldigt fort. Det känns som om du gjort många ”roliga” saker och upplevt mycket fint.
  Bilderna är så fina och somriga.
  Parkteatern har jag ännu inte varit på i sommar, har haft lite jobbresor då, men nu i augusti ska jag en del till ”Vitan” och det ser jag fram emot.
  Önskar dig fortsatt fina sommardagar i augusti, trots jobb.
  Kram!

  1. Ja visst tycker jag att jag har haft en fin sommar och den är ju inte slut ännu för även om jag jobbar kan ja ju göra roliga saker på kvällar och helger.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.