Söndag på torpet

Det är söndag på torpet och termometern i skuggan visar närmare 30 grader. Då rör man sig långsamt. Det fläktar från åkern så jag har parkerat mig i halvskuggan i trädgårdsmöbeln med utsikt över åkrarna och sjön. Jag låtsas att jag har semester.  Det är inte alls svårt och vädret ursäktar att ingenting särskilt blir gjort. Fågelkvitter och humlesurr och då och då ett kukeliku från grannens tupp är det enda som hörs.  Det är vilsamt att bara sitta och vara i verkligheten.  Det är väldigt långt ifrån alla människor i stan men ändå relativt tättbefolkat. Här är invånarna av ett annat slag, lite skyggare och svårare att få syn på. Mest spanar jag på de som flyger. Allt från de små, bin och humlor till de lite större som talgoxen, flugsnapparen och hackspetten.  Jag har lärt mig hur det låter i luften när talgoxen är på ingång och hur det ser ut när hackspetten flyger. Jag sitter tyst och stilla för att se flugsnapparen krypa in och ut i holken och jag spanar i körsbärsträdet för att försöka få syn på de som sjunger så vackert. Att ingenting göra är att fylla dagen med små observationer och sedan emellanåt ta en tur ner till sjön för ett dopp.

Svartvit flugsnappare

10 svar

 1. Vilken fantastisk och njutbar söndagseftermiddag på på torpet. Kan tänka mig att semesterkänslan inte är långt borta!

  Kram och njut!

 2. Härlig beskrivning av ett njutbart tillstånd. Ni har visst varmare än vi – tycker våra 25 grader är småsvettigt! Så skönt med en badsjö på kort avstånd. Önskar dig ett fortsatt välbehag där i din egen skogsoas! Kram

 3. Jag har inget torp, utan ett hus med trädgård. Det duger ganska bra det också 😉
  Jag har försökt göra lite nytta, trots värmen. Tvättat fönster där det varit skugga, och klätt om en båtdyna nere i den svala källaren. Däremellan har jag tvättat och tagit pauser så stillasittande som möjligt. Är svettigt kladdig hela tiden, vare sig jag rör på mig eller inte …
  Det fungerar, men jag kan inte påstå att jag tycker det är så skönt. Däremot har det varit fantastiska sena kvällar. Synd bara att man är för trött att ta vara på det kl 22-23. Egentligen skulle jag vilja ta en ordentligt lång promenad så dags, men det blir för sent. Förhoppningsvis dyker det upp några sådana kvällar även på semestern. Då ska jag passa på och strunta i hur sent det blir …

  Härligt med fåglarna. Man blir så glad av det kvittrande livet i träd och buskar 😀
  Kramis

  1. Jag gör så lite om möjligt och trivs bäst när det är mellan +20 och +25 gärna lite närmare 25. Nu när det är 14 tycker jag att det är förfärligt kallt.
   Kram

 4. Så fint du beskriver din söndag på torpet. Rofyllt och just att sitta still och titta på vad som händer i naturen ger ju en speciell känsla. Man är just i nuet. Och dte behövs. Inte alls att vara på väg som man lätt är i stan.
  Tack för dina tankar och en vacker fågelbild.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram!

  1. Tack! Veckan är ju kort det blev snabbt ledigt igen. Men att vara ledig en onsdag gör mig lätt dagvill. Skönt var det i alla fall med sovmorgon.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.