Teknikgrupp för tjejer

Idag  var det dags för träff igen med fotoklubbens teknikgrupp för tjejer.  Vi utforskar bländartalets påverkan på bildresultatet. Uppgiften till den här gången var att ta sitt 50 mm objektiv (eller så nära man kunde kommaom man inte har ett 50mm). Ta tre bilder på samma motiv (en blomma eller en sak, tänk stilleben) och  ändra bländare mellan varje bild. En bild med lågt bländartal, ett med mittemellan och ett med högt. Använd gärna stativ.
Så här blev mina bilder som råkade bli 4 st istället för 3. Kan du se vad det blir för skillnad mellan att ha en stor bländare eller att ha en liten.  I det här fallet har jag använt bländare 3, 5, 8 och 10.

4 svar

 1. När jag ser bilderna så här på min dator så noterar jag att färgen förändras en del… Spännande att experimentera så och sedan jämföra resultatet. Då är det betydligt lättare att bli medveten och göra sina val.

  Kram och ha en bra dag!

  1. Framför allt blir bakgrunden tydligare och tydligare. Vi lär oss i gruppen genom att prova och delge varandra våra erfarenheter. Väldigt roligt har vi också.
   Kram

 2. Vad roligt med fotoklubben och få lära sig mer. Jag ser att färgerna och konturerna ändras och även bakgrunden.
  Jätteroligt att experimentera och ditt resultat blev väldigt bra.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.