Tidszon

Att förflytta sig mellan tidszoner fungerar olika lätt för olika människor. Jag har haft relativt lätt för att hitta in och ut i de olika tiderna. Kanske för att jag (oftast) har lätt för att sova. Den här gången gick det relativt enkelt att åka iväg och hamna rätt, vi var lite trötta i början men ganska snart var vi så att säga rätt i tid. Men nu när vi har återvänt hem har det hänt något med min inre klocka. Jag brukar vara morgon trött och kvälls pigg. Men min inre klocka har låst på minst en halvtimme fel. Jag vaknar innan klockan ringer på morgonen och redan innan klockan är nio på kvällen känner jag hur ögonlocken blir tunga och jag längtar efter att få sova. Vad har hänt? Det är helt obegripligt och inte så lite knepigt. Att vakna tidigt på morgonen känns helt ok men att vara så trött på kvällen är opraktiskt, ineffektivt och väldigt störande för en inbiten nattuggla. Jag hinner inte med någonting, vilket är ytterligt irriterande.  Så ni kvällströtta hur gör ni för att få dygnet att räcka till. Alla knep mottages med tacksamhet för det här tillståndet verkar inte ge sig i första taget.

8 svar

 1. Välkommen hem! Jag har nog inget knep att ge dig, du får kanske testa dig fram och efterhand hitta en rytm som balanserar upp din dag och kvällsgöromål.
  Lycka till!
  Lustfylld vår i sikte bild!
  Kram

  1. Tackar! har nu landat i vardag och rytm men är fortfarande mer kvällstrött än vanligt men det kanske är lite bra.
   Kram

 2. Jag har tyvärr inget knep att komma med. Du får helt enkelt tvinga dig att vara uppe lite längre för då lär det rätta till sig efter ett tag. Hoppas att du snart är inne i ordinarie tidsrytm igen 😀

  Kram och trevlig fredag!

  1. Jag har gjort precis så, hållit mig vaken allt vad jag orkat. Nu är jag väl någorlunda i fas men vaknar fortfarande tidigare än jag brukar och är väldigt kvällstrött. Kanske att det egentligen är ganska bra.
   Kram

 3. Inga direkta knep men jag vet att jag på kvällarna efter en tidsskillnad på mellan 6-9 timar har tvingat mig att vara uppe som jag brukar. Men du har ju än större jetlag att brottas med så kansk ekan du tvinnga dig till att vara vaken 20 minuter längre var kväll. Och att man vaknar tidigt är ju vesvärande, men inte heller mycket att göra åt. Det tar ett par veckor att fasa in sig här hemma.
  Lycka till!
  Kram och trevlig helg.

  1. Vi höll oss vakna, så den delen gick bra. Jag tror att jag har fått en liten ruckning i min tidsuppfattning för jag vaknar fortfarande tidigare än jag brukar och är mycket mer kvällstrött än vanligt. Men det är kanske egentligen inte dåligt det att komma i säng på kvällen.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.