Tisdag

Stopp i tunnelbanan var det imorse när jag och massor med andra skulle ta sig till jobbet. Eftersom jag hade gott om tid kändes det nästan som ett äventyr att bryta invanda mönster och prova andra vägar. Det kom en tunnelbana med den skulle inte gå längre än till Slussen. Sittplats fick jag men klev av vid Gullmarsplan för att ställa mig i kön till buss 4. Jag var inte ensam där men hade tur som fick plats på den buss som precis rullade in när jag kom (dock ingen sittplats). Väldigt många på bussen klev av redan vid Skanstull vilket förvånade mig. Om jag bara skulle en så kort bit (en hållplats) hade jag hellre gått över Skanstullsbron än klämt in mig i en fullpackad buss. Men vi är alla olika och jag har ju ingen aning om hur många som hade skavsår, hälsporre eller bara var lite trötta i största allmänhet. Jag fick sittplats vilket förstås var skönt. Det var trevligt att resa ovan jord. Trafiken flöt på bra och passagerarskaran glesnade snabbt så när vi åkt över Västerbron fanns det gott om plats. Solen sken, Riddarfjärdens vatten glittrade. Jag klev av vid St Eriksplan och promenerade sista biten i solen genom Vasaparken. Fåglarna kvittrade och det kändes som en helt fantastisk morgon. Att vi sedan började med frukost tillsamman på jobbet gjorde inte det hela sämre. Jag kanske skulle ta bussen lite oftare. 

3 svar

 1. Det är alltid trevligare att åka buss än tunnelbana – enda problemet är väl i rusning då bussarna lätt fastnar i trafiken också. I London är det både kul och lärorikt att åka buss – jag lär mig koppla ihop delar som jag inte fattat låg ens i närheten av varandra! Samt att man upptäcker vackra byggnader, fina parker och annat som man inte annars ser om man inte hamnar rakt på dem.
  Kram

 2. Det finns alltid ett äventyr runt knuten. T.ex. att dammsuga lägenheten och börja i en helt annan ände, jelt annat rum, än det man brukar börja i …. Vilken upplevelse!
  😎

 3. Numer har jag ofta tid och då tar jag gärna bussen som ofta tar en med på en rundtur och det gäller ju både 4an och 3an och den jag har hemma hos mig som går hela vägen från Sofia till Karolinska och via Hötorget.
  TYcker du kom på en god idé i detta med att ta bussen och man hinner samla sig också inför dagen.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.