Turist

Att vara turist i sin egen stad är något som vi alltför sällan ägnar oss åt.  Man kan undra varför det är så för när vi väl kommer till skott är det både roligt och lärorikt.  I lördags var en sådan dag när vi kom oss för att blanda oss med de övriga turisterna i Gamla Stan. Kungliga slottet var målet och en visning av representationsvåningarna stod på programmet.  Tyvärr var vissa av dem stängda inför veckans Isländska stadsbesök men vi fick trots det se och lära oss en hel del. De svenska turisterna på slottet var lätträknade och vi var de enda på visningen som utfördes av en utmärkt och pratglad guide som tog god tid på sig genom de rum som stod öppna för visning. 

Efteråt var det hög tid för lunch. Vi fortsatte på kulturtemat och begav oss till den Gyllene Freden en av Stockholms äldsta krogar. Där avnjöt vi en god lunch för att sedan mätta och nöjda återvända till Enskede.

Här är en bild speciell till dig Znogge, den finns fortfarande kvar på samma plats. 

 

4 svar

 1. Det är verkligen trevligt att turista i sin egen stad så det borde man göra oftare. Just i Stockholm finns det ju så otroligt mycket att se och alltid något nytt.

  Tack för bilden! Kul att butiken finns kvar. Jag brukar titta till den när jag är i Stockholm 😀

  Kram

  1. Ja det finns alltid något att se eller göra. Vi är dåliga på att utnyttja det men kanske vi kan bli lite bättre det här året.
   Kram

 2. Det är verkligen ett sätt att se sin stad på ett nytt sätt. Tycker även att man ibland gör det under kvällspromenader i Gamla Stan på sommaren när människor från olika länder fyller gränderna och sorlet stiger upp mot himlen. Har även tänkt på hur lyxigt och annorlunda det skulle vara att bo på hotell i Stockholm men skulle ändå aldrig lägga pengarna på det eftersom man ändå har sitt boende här. Trevlig helg! Kram

  1. Jag har faktiskt bott på hotell i stan en gång. Betalade inte själv utan det var en typ av konferens. Det kändes lyxigt men konstigt när jag hade kunnat ta tunnelbanan hem och varit hemma på 20 minuter. Jag tror inte jag skulle betala för upplevelsen men det var skoj att ha gjort det.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.