Våren är på väg

Varje vår samlas massor av människor för att se körsbärsblommorna blomma i Kungsträdgården. Det verkar som om det blir fler och fler för vart år. Både människor och blommor. Jag har försökt fundera ut vad det är som gör att vi älskar det så mycket. Jag har massor av bilder på körsbärsblom, vitsippor, gullvivor och andra vårblommor. Några faktiskt riktigt bra men trots det fortätter jag varje år att ta massor av nya bilder på just körsbärsblom, vitsippor, gullvivor och andra vårblommor i någon slags evig jakt på den bild som ska sammanfatta all den där vintriga längtan efter värme och pånyttfödelse.  Och det är kanske just det som gör att vi varje år vallfärdar till Kungsträdgården för att på nära håll få uppleva lite av den där skönheten som våren bjuder på.
Även om det inte var direkt varmt idag så har en del modiga blommor trotsat kylan och slagit ut. Så kommer det lite värme nu kommer resten snart att följa efter. Bilderna är från Kungsträdgården idag fredag.

7 svar

 1. Jag tror våren är alldeles speciell för oss nordbor (eller föralldel vi som bor i norra halvan av Europa). Efter våra långa och sega höstar/vintrar är våren alldeles speciell. I Syditalien eller Grekland, är ju skillnaden inte så stor mellan årstiderna. Och just de första blommorna blir ju själva symbolen för att livet spirar igen.

  Sen är det det där med att fotografera blommor, som du vet har jag ju gjort det intensivt i många år. Det är ett liksom parallellt universum av skönhet, vänhet, uttryckt, färg, form och dofter.

  Att då kombintionen vår och blommor blir stark är förstås ett givet! Plåta på du, visst är det också så att själva skaparögonblicket; att se bilden, att fånga den, att göra den din, är minst lika magisk.
  Kram

  1. Ja Nilla jag kommer att fortsätta med blomfotograferandet, det går liksom inte att låta bli. Det är som du säger lite magiskt när man känner att man fångat känslan. Idag lite varmare men fortfarande riktigt aprilväder. Ömsom sol ömsom regn eller hagel.
   Kram

 2. Så vackert du fångat Kungsans körsbärsblommor! Jag brukar ta mig en titt där varje år och inser att det nog är dags i morgon eller på måndag.
  Under åren vi bodde i Peking var det alltid en fest, en japansk fest, i ”körsbärsparken” där tusentals japanska körsbärsträd var i blom i början av april. Och den upplevelsen var fantastisk.
  Kram !

  1. Det är något visst med körsbärsblom. Om det nu blir lite varmare kommer det att vara så där vackert i Kungsträdgården i veckan som kommer gissar jag,
   Kram!

 3. Jag förmodar att vi tilltalas av den otroliga färgprakt som bildas av detta blomsterhav! Samma sak varje år för nog är det så vackert!

  Kram

  1. Ja det är nästan magiskt när alla vårblommor slår ut. De kommer liksom från ingenstans och plötsligt är de bara där.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.