Franska Polynesien

Varmt, sol, regn och absolut underbart. Vi har vandrat både på Tahiti och Moorea, uppåt och uppåt genom regnskog och barrskog. Vi har tittat på botaniska trädgården, vattenfall och utsiktsplatser. Vi har provat ananasvin och badat i havet. Vi pratar franska men inte så mycket som vi önskar att vi kunnat (tack Google translate). En sak som blir tydlig när det hela tiden är över 30 grader det är att man måste trappa ner på tempot. Visst märkte vi det i somras men här och nu blir det en påminnelse om att det finns en annan rytm. Att sitta och titta ut över havet och just inte göra något annat är det bästa. Det enda som inte är riktigt skoj är alla myggor som sticks trots myggspiraler, myggnät och myggmedel. Men man kan leva med kliet när man plaskar i oceanen märks det nästan inte alls.

Moorea
Solnedgång Tahiti

Paradiset

Det är inte så lätt som man kan tro att gå från ett ruggigt Stockholm med runt 0 till ett solig Tahiti med +30. Tro inte att jag klagar men jag visste inte att man kan svettas så mycket. Det är tur att Stilla Oceanen ligger bara några meter härifrån så man får lite svalka emellanåt. Svårt är det också att tona in sig på rätt tid. Men vi gör vårt bästa för att hålla oss vakna och sova när det är natt. Vi bor på det enda hotellet på östsidan av ön. Hotellet består av tre små bungalows på stranden av oceanen. I den ena bor vi, den i mitten är tom och i den tredje bor en svensk. Hur sannolikt är det? En svensk som inte mår så bra och som vid första mötet berättade allt utom sitt namn.

Jag försöker att gå ner i varv men märker att det minsann inte är det lättaste. Vi har lite att upptäcka och lite att strunta i. Kanske att ligga på stranden och läsa kan vara hela poängen med att åka långt bort. Så vi försöker att ta det långsamt och inte skynda, tror att det kommer att gå riktigt bra så småningom. Man blir ju, som bekant bra på det man övar.

Eftermiddagens utsikt

Halvvägs

Kroppen säger att det är dags att sova men tills vi bordar nästa flight måste vi hålla oss vakna. Lite vin och snacks i loungen på Lax hjälper och gör väntan uthärdlig. Vi har fyllt i formulär och visat våra fingeravtryck minst två gånger för att komma hit. Nu väntar vi på att åka härifrån. Ingen stress, soft pianomusik i högtalarna. Jag har semester!

Los Angeles

Helg

Ny helg och nya möjligheter till både social samvaro och vila. Det känns som om helgerna duggar tätt nuförtiden, men det gör alls ingenting eftersom veckorna är tämligen intensiva. Jag ser fram emot en lång sovmorgon imorgon och sedan en utflykt söderut. Det känns som en lagom ambitiös plan.

Trevlig helg

Blå timmen

Det är vackrast när det skymmer skrev Pär Lagerkvist. Dikten återfinns i diktsamlingen Kaos från 1919 och har tonsatts ett antal gånger. På senare tid är det Bo Sundström som gjort en av de vackraste . Det är också en av de vackraste tider på dagen.

Blå himmel över Enskede Skola

Minne

Vissa saker lär men sig och när man väl lärt sig så verkar kunskapen sitta kvar i kroppen. Cykla, simma och sticka är sånt som man lär sig en gång för alla. Så trots att jag inte stickat på väldigt länge var det bara att ta upp tråden och sätta igång. Först blev det ett par vantar och i söndags var jag färdig med tröjan. En riktigt varm och go Islandströja blev det.

Min Afmaelitröja

En vanlig måndag

Vad finns att göra en vanlig måndagkväll? Jo man kan alltid fotografera tulpaner. Ju vissnare desto bättre. Jag tror att tulpaner är mina favoritmodeller. Tålmodiga, stillsamma och dessutom åldras de med en sådan vacker elegans.