Enskede

En liten glimt av Enskede så här en av sommarens sista dagar.

Det sitter faktiskt några och fikar där till höger. Men nog var det lite kallare idag.
Det känns att hösten är på väg. .

Korsspindel

Jag hittade en korsspindel i grönsakslandet. Det är första gången jag ser en. Den var oväntat vacker på sitt sätt. Sedan fotograferade jag några höstanemoner, de är vackra på ett helt annat sätt.
Jag lät både anemonerna och spindeln stanna utomhus, tänker att de gör sig bäst där.

Lin

Jag vet inte alls hur den svenska linproduktionen ser ut idag. Men om nu bomull är så miljöovänligt som jag tycker mig ha förstått att det är. Kanske vi skulle satsa på linet. Från min spånadskurs, som jag gick för mycket länge sedan, minns jag att det var väldigt roligt att spinna lin. Men det är en ganska lång process innan man kommit så långt. Vackert är det hur som helst med linfält som blommar. Just nu blommar det lin utanför min ytterdörr men inte i tillräcklig mängd för att göra textil av. Vi får helt enkelt nöja oss med att njuta av de vackra blommorna.

Upptagen med annat

Eller kanske snarare upptagen med inget. Tar mig tid att vara frånkopplad. Tar mig tid att vara utan mobil och internet. Tänker att jag är på avgiftning och långsamt hittar tillbaka till tystnaden och det där mellanrummet jag tjatar så om. Det tar tid att ingenting göra. Det tar tid att landa och hitta tillbaka till orden bortom de snabba kickarnas värld. Jag har små svarta anteckningsböcker som det börjar bli dags att fylla med funderingar igen. Så som jag gjorde förut innan allt det där digitala på allvar fick mig i sina klor. Jag kommer inte att stänga av eller stänga ner utan (som du redan märkt) bara vara lite mer sparsam med tiden här i den virtuella världen. Sticka klart kofta nummer två, läsa klart en hel drös med böcker och skriva ett och annat inlägg när andan faller på.