Paus

De senaste dagarna har det blivit dåligt med strövtåg.  Jag ligger till sängs och betraktar det vackra höstvädret inifrån. En ovan sysselsättning som kan vara nyttig på flera sätt.  Om jag hade varit lite mer inkännande och lyssnat på kroppen hade det kanske gått över lite fortare, eller så inte. Det är så mycket man inte vet.  Att vara overksam tror jag är bra för mig som nästan alltid rusar fram i tillvaron. Jag tänker att jag ska stanna upp men när jag gör det somnar jag oftast. Jag skulle kunna lyssna på det också och inse att jag kanske borde sakta ner lite. Men det skulle betyda omprioritering och det är så fasansfullt svårt för jag gör ju bara roliga saker, saker som jag vill hålla på med.
Ni ligger jag i alla fall här och gör nästan ingenting  utflykterna är begränsade till köket och tvsoffan.  Njuter på distans av solen och tackar min lyckliga stjärna att jag har gott om bra böcker att läsa, när jag orkar med det. Mest sover jag eller dåsar. Funderar och filosoferar och har nästan lyckats släppa taget.

Bok

7 svar

  1. Tyvärr har jag en förmåga att inte stanna hemma från jobbet när jag är förkyld. Inte sällan kommer det surt efter. Så du gör rätt som unnar dig att koppla av och återfå krafterna på hemmaplan.

  2. Vi kan ta varann i handen, lika illa här. Det är inte ofta jag blir förkyld, men när jag blir det så tar jag den rejälare sorten. Fast, hosta brukar inte ingå, den har faktiskt varit värst denna gång. Ständiga torrhostattacker då tårarna sprutar…sov inte på tre dygn, nu har det dock lugnat ner sig. Vi får krya på oss hörru, jag ska ut och käka på lördag och vill inte sitta där med täppt näsa..
    Kram

    1. Jag håller tummarna för att du är pigg på lördag. Jag känner mig faktiskt lite bättre idag. Ska tassa iväg på ett möte imorgon eftermiddag det känns lagom ansträngande. Sedan ska jag hålla mig lugn hela helgen. Kram

  3. Vi borde alla ta det lite lugnare och lyssna på kroppen. Men det är inte lätt när det finns så mycket man vill göra. Till slut säger kroppen stopp, då, om inte förr så gäller det att ta det extra lugnt. Som sagt, vila upp dig i helgen för att sedan sakta glida in i nästa vecka… Krya på dig!

    1. Nej du har rätt, det är inte lätt men jag kommer att ligga här och vila hela helgen. Har en bra bok så det går ingen nöd på mig även om det är lite ovant med denna overksamhet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.