Förändrad

Läser Tranströmer Den stora gåtan. Den räcker precis mellan Skanstull och Odenplan.  Funderar på vissa av dikterna, några fastnar några förstår jag inte alls. Jag skulle behöva en bruksanvisning eller någon klok person att bolla med, men jag känner ingen som läser lyrik.
Är hos min frisör, hon som klippt mig i hela mitt vuxna liv, hon som jag litar helt och full på. Kommer ut förändrad. Känns som om jag håller på att bli någon annan eller är det kanske den jag egentligen är.
Tar så småningom tunnelbanan hem. Omläsning, Tranströmer räcker precis mellan Medborgarplatsen och Sandsborg. Det är fredag, jag är ledig och känner mig lycklig. Nyklippt och med Tranströmer i minnet. Vad mer kan man önska en fredag eftermiddag.

 

Marvikarna

 

6 svar

  1. Jag är inte heller någon storätare av lyrik men har några favoriter som jag återkommer till. Tranströmer är lite svårtuggad men han har några dikter jag gillar. Som Romerska bågar.
   Önskar dig också en trevlig lördag!

 1. Hej, jag läser sällan lyrik, det har inte funkat så bra. Jag verkar inte ha det rätta sinnet för att ta in raderna. Men någon gång per år får jag ett ryck och gör ett tappert försök.
  Klippte mig gjorde jag härom dagen. Jag blev allt annat än nöjd. Jag visste precis vad jag ville, och frissan lyssnade föga och klippte av den sidan där jag sa att denna ska jag spara! Då blir man inte glad…Tur frisyren är kort, då dröjer det inte så länge innan det vuxit ut. Och mössan har man på mest hela tiden under denna årstid. Borde i alla fall ha, även om det verkar lite tokigt nu då kvicksilvret visar på tio plus
  Önskar dig en fin julhelg med familjen, kram

  1. Jag har läst lyrik sedan tidiga tonåren. Kan vara borta från det långa tider men återvänder alltid. Det är som någon man känt länge. Man tar bara vid där man slutade när man ses igen.
   Trist att hon inte lyssnade, frisören. Men det som är bra med hår är att det växer ut igen. Med min frissa Karin är jag i trygga händer. Jag blev också kortklippt men väldigt väldigt nöjd. Jag har nästan alltid mössa så här års. Avskyr att frysa om öronen.
   Jag hoppas att du också får en härlig helg. Jag ser fram emot att lata mig. Får se hur det går. Är kanske inte min bästa gren.
   Kram

 2. Vad synd att jag inte var hemma då du passerade Skanstull i fredags. Jag hade gärna pratat lite ”Tranströmerlyrik”. Visst är en del av honom svårt och lite tungt, men annat inte. Han har gett mig mycket.
  Jag läser även annan lyrik då och då när andan faller på.
  Vilken bra fredag du hade! Och vilken bra frisör! Det skulle jag behöva ha en…
  Numer går jag i Spanienm men jag skulle vilja ha någon här hemma också som man just kan lita på.
  Utbudet är ju gigantiskt och man kan ju inte prova alla i närheten.
  Och kanske ses vi på tunnelbanan…
  Kram!

  1. Så roligt att det finns fler lyrikläsare bland bloggvännerna. jag gillar Tranströmer men Aspenström är nog den jag läser mest och oftast.
   Jag är lyckligt lottad som har min frissa. Vet inte hur jag skulle klara mig utan.
   Hoppas verkligen på att möte i tunnelbanan.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.