Att underhålla

Igår hämtade vi hem hunden som varit några dagar hos min mamma. Vi vet inte riktigt vad han har haft för sig i nattens mörker men i morse var hela lägenheten full av barr. Ja hela lägenheten, det var barr precis överallt både på uppe och nere (vi har två etage). Igår hade vi bestämt oss för att vänta några dagar med att slänga ut julgranen men efter hundens härjningar fanns inget annat att göra än att skrida till verket och avveckla granen. Vi klipper den i små små bitar med sekatör och stoppar bitarna i papperskassar som sedan får stå i källaren och väntar på vårens container. En medelstor gran ryms i två pappkassar förutom själva stammen som få stå bredvid. Det är ett bra sätt för att slippa få barr överallt. Nu var det ganska kört när det gällde spridnings av barr så i år hade vi kanske bara kunnat kånka ut granen men vanans makt är stor så nu är den prydlig uppdelad i småbitar.  När vi ändå var i farten passade vi på att frosta av frysarna och slänga in några maskiner i tvättstugan, som lämpligt nog var ledig.

Jag tänker att vi har ägnat en del av dagen åt att underhålla. Och då inte i bemärkelsen roa, för inte har det varit särskilt skoj att damma, dammsuga och tvätta. Även om det är roligt att se hur fint det blir. Nej underhålla som att sköta om och att vårda. Det är något som jag har tänkt bli lite bättre på. Att ta hand om det som jag har både vad gäller prylar men också relationer. I år träder jag in i underhållningsbranschen för jag tror att man har mycket att tjäna på att vara lite mer underhållande på många olika sätt.

Trappan

6 svar

 1. Instämmer till fullo! Jag borde också bli mer underhållande och i flera bemärkelser. Tänkvärt! Får börja imorgon!
  (Gran har vi ingen så den behöver jag inte vare mig under eller undanhålla)
  Kram!

 2. Även här var det underhållning på hög nivå! Husse frostade av frysen och jag städade bottenvåningen och det ordentligt. Även om granen är ute sedan någon vecka tillbaka så dök det upp barr lite varstans.

  Trevlig söndag!

 3. Hunden hjälpte väl bara till…eller? Jag såg igår ett klipp på getter som käkade gamla julgranar av hjärtans lust! Dom är ju verkligen allätare och getfarmarna hade gjort ett upprop att de gärna tog emot gamla granar. På nolltid käkade dom upp i stort sett hela träden. Att inte barren sticks i munnen! Miljövänligt var det i allafall.
  Kul med registreringsplåtarna. Här är det inte så lätt att hitta så många bilar, ibland brukar jag fota bilar som står konstigt till mitt ute i spenaten då jag tänker att de kanske har nåt fuffens för sig…
  Kram

  1. Ja på sätt och vis hjälpte han ju till, hunden. Nu är all jul bortplockad känns faktiskt väldigt skönt. Här i Enskede finns det massor av bilar. Så där tänker jag också när jag ser en bil i skogen på landet som jag inte känner igen. Bra att ta ett kort då det ska jag försöka komma ihåg.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.