Äntligen vår

I tystnaden, i fågelsången och humlesurret. Där har jag varit och arbetat med kroppen. Där har jag vilat på trappan och bara varit i våren. Andats, följt citronfjärilens färd från vårlök till vårlök. Sett sädesärlan dyka ner från härbretaket på jakt efter byggmaterial till det nya boet. Lyssnat på rödhakens fantastiska drillar och försökt få syn på honom där högt upp i körsbärsträdet. Plockar murklor i skogen. Jag vet att man inte bör äta dem men struntar i det. Förväller dem fyra gånger  och njuter av såsen. Brännässlorna invaderar så som de gör varje vår. If you can’t beat them join them, men hur applicerar man det på brännässlor? Och om man skulle göra något bra av dem så finns där gränser för hur mycket nässelsoppa man klarar av att sätta i sig på en säsong. Jag har nässlor som mer än väl täcker en livstids behov av nässelsoppa. Vänder nässlorna ryggen och kryper omkring bakom huset för att fånga den optimala vitsippsbilden, ger upp och återvänder till trappan. Lyckas få syn på rödhaken som dessutom fastnar på bild. Sitter på trappan, i solen med en kopp te och njuter av våren. 

 

10 svar

 1. Vi åt nässelsoppa på Valborg och det var väldigt gott. Men jag tror att jag avstår från att plocka och göra själv. Önskar dig en fin fortsättning på veckan och maj.

  Kram

  1. Jag har gjort det men det var länge sedan. Mins att den smakade bra. Vet inte riktigt varför det inte blivit av att göra det fler gånger för dt råder ingen brist på råvaran :).
   Kram

  1. Tackar!
   Ja så är det. Egentligen skulle man följa våren uppåt så man fick njuta av den riktigt länge. jag tänker ofta att det är just nu i maj som jag skulle vara ledig men sen lyckas det aldrig.
   /Kersti

  1. Thank you and yes Michèle, I love nature like almost all Swedes. The text is about how I spent last weekend in the summerhouse. How I sitting in front of the hous on the stairs in the sun. How I breath, did some digging, watching butterflies and birds. How I found morels and had them for dinner and how I tryed to get rid of the nettles. Nettel soupe is one way.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.