December

Tiden gick, för det gör den ju oavsett vad vi har för oss vi människor. Almanackan visade plötsligt december som den gör, varje år vid den här tiden. Och för varje år blir jag mer och mer överraskad, hur kan det redan vara december? Men dag läggs till dag och vi trasslar på med alla de där vanliga sakerna, de där inte så märkvärdiga sakerna som tillsammans utgör livets väv. Som vanligt känner jag mig lite yrvaken när jag ställs inför faktum.

Bloggen har blivit som en lite vanvårdad igenvuxen trädgård eller ändå hellre en ofruksam jordplätt där ingenting grott på länge. Jag skulle kunna lova bot och bättring. Men det är så många löften man ger som man sedan inte kan hålla. Värst är det när man försöker lura sig själv. Jag lovar ingenting men just idag har jag många kreativa tankar om hur man skulle kunna få jordplätten att blomstra och ogräset att bli precis så vackert som ogräs kan vara. Lite vilt, lite otuktat, kaxigt och vackert underbart. Måste skynda mig att sätta spaden i jorden innan jag hittar på något annat. Tack govänner för att ni har ett sådant tålamod med mig och plommenad.

7 svar

 1. Hur fin blev inte denna stunden då jag tittar in i den igenvuxna plommenadgården- inte alls igenvuxen, den är tvärtom så levande som helst, den finns där under tiden som går, löften kan utan löften finna sin egen väg. Orden du formar blir på något sätt i tråd med mina egna. Tid baklänges är ju dit säger Piet Hein. Kreativa tankar flöda, inte alla blir något konkret men i tanken o känslan kan vi inte vara den förutan … och dagens underbara bilder rör vid livet, din egen beskrivning faller väl ut i mina ögon – och ja själen med.
  Tack för att du låter oss få uppleva tålamodet på det sätt du gör Kersti!

  1. Å du är underbar och gör mig så glad. Det känns som om vi är på samma våglängd. Jag krattar vidare i min igenvuxna trädgård så får vi se var jag hamnar.
   Kram

 2. Livet går och stundtals rusar det iväg. Och man kan inte hinna med allt. Jag tittar så gärna in och i din vildvuxna trädgård brukar jag hitta fina smultron av olika slag.
  Tankar och en kram skickar jag och kommer snart tillbaka.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.