Förkylt

Förkylt var det här. Efter en minst sagt intensiv vecka med två dagar kvällsjobb och en konsert så gick det inte längre att hålla förkylningen stången. Idag bejakar jag min sjukdom och har tillbringat större delen av den i horisontalläge. Först avslutade jag Mrs Dalloway.  Den tog sig, egentligen skulle jag omedelbart läsa om den men lättsammare litteratur lockade så sen har jag plöjt Arne Dahls  bok Utmarker. Som alltid en spännande fartfylld historia men med lite mer nedtonad samhällskritik än vanligt.  Summa summarum var det precis så svårtuggat som jag behövde idag.  

Funderar över det faktum att vissa böcker tar så lång tid att läsa (Mrs Dalloway 165 sidor) och andra går av bara farten (Utmarker 384 sidor).  Språket i dem är kanske en nyckel och skillnaden i genre, att deckare har ett inbyggt driv i sig, man vill komma vidare se hur det går. Medan böcker som Mrs Dalloway är mer som en planlös promenad där man hamnar än här en där utan någon tydlig riktning och då blir också läsandet lite mer planlöst.  Spännande är det hur som helst att det är så stor skillnad. Nästa bok i högen har en helt annan karaktär. Den får jag skriva om när jag läst ut den. Det är inte den bok som är med på bilden, den får vänta ytterligare en stund på att bli läst. 

7 svar

 1. Språk och genre påverkar helt klart hur snabbt man läser en bok. Vissa går liksom av bara farten. Otur med förkylningen men jag hoppas att den är snabbt övergående!

  Kram och krya på dig!

 2. Tänker här som du. Jag har läst Utmarker och den läste jag snabbt, däremot har jag inte läst Mrs Dalloway. Idag läste jag raskt ut ”Bara ett barn” av Malin Persson Giolito och hade svårt att lägga den ifrån mig. En gripande och i mitt tycke väldigt bra bok.
  Men det är juu mycket som spelar in när man läser en bok. Ohc struktur i boken är en viktig del även för mig för att få flyt.
  Intressant med din nästa bok och vad du tycker.
  Önskar dig nu god bättring.

  1. Ja det är verkligen många saker som spelar in när man läser. Ibland kan det ta emot att läsa en bok som man lite senare bara rasslar igenom.
   Förkylningen håller på att klinga av och imorgon är det redan torsdag.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.