Fortfarande paus

Boken Yes är utläst. Den stämmer till eftertanke, där fanns mycket att fundera över. Det är väl hög tid att jag börjar tänka på hur jag vill leva mitt liv, vad jag vill ägna mina återstående dagar till. Jag vet att jag är lyckligt lottad som har utrymme att fundera över det. Det märkliga är att trots att jag verkligen har en paus blir det inte mycket tänkt. Dagarna följer någon sorts lunk och det borde finnas hur mycket utrymme som helst att tänka de där djupa tankarna, att fundera och filosofera. Men det blir morgon och vips är det kväll. Kanske att en del av energin går åt att fundera på annat, sådant som jag egentligen inte kan göra så mycket åt.

Uppkopplingen här på torpet är inte den snabbaste så därför blir det inte många inlägg. Det finns roligare saker att ägna sin ledighet åt än att sitta och stirra på skärmen som långsamt, långsamt kopplar upp.

Men lite blir gjort även om det går långsamt. Nya gardiner i härbret. En sommarkofta färdig-stickad och en ny på gång. Lite blåbär är plockade. Röjer i backen ner till sjön. I år för vi krig mot kaprifolen som ligger som ett täcke på marken och långsamt sprider sig över ett allt större område.
Vattnar, skördar och fotograferar. Och det är väl det som är semester.

7 svar

 1. Det låter underbart, för en stressad arbetsmyra. Snart nog är vardagen igång. Dottern fick abstinens redan efter två dagars semester, vad ska jag göra! sa hon….Tack o lov fick hon åka till barnbarnet för en långhelg så hon kunde börja varva ner…
  Ha en fortsatt fin torpsemester, fyll på depåerna och njut!

 2. Jag tycker det låter som en fin paus och återhämtning. Sen vad gäller tankarna så tror jag att man funderar en hel del men inte är medveten om det alla gånger.
  Låter som en intressant bok. Ska ta reda på mer om den.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.
  Och jag ska tänka vidare på vad jag mer vill med mitt liv. Har gjort det då och då men inte kommit fram till något distinkt.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.