I min telefon

Jag har en googlekalender i min telefon (den privata som håller laddning). Jag försöker ta steget in i den världen men känner mig högst osäker på om jag är mogen för det. Trots att det kändes lite svekfullt köpte jag en almanacka för 2017. Jag tog en som är hälften så stor som den jag har. Jag tänkte att jag kanske kan minska storleken successivt så att den om några år är så liten att jag inte ser vad det står i den och då måste använda en elektronisk almanacka.
Igår fick jag lära mig en ny finess med google-kalendern. Det finns en funktion som heter Mål. Där kan man få hjälp med att schemalägga olika aktiviteter. Säg att jag har svårt att få till städningen hemma. Då kan jag ”tala om det” för min kalender. Jag knappar in vilken aktivitet, hur ofta och hur länge samt vilken tid på dagen. Sedan letar google upp lämpliga lediga tider i min kalender och planerar in det där. Jag får också en påminnelse lite innan så att jag ska komma ihåg att utföra det som är planerat. Under lunchen på jobbet provade vi att lägga in lite olika aktiviteter sedan glömde jag bort det. På kvällspromenaden med hunden ca kl 23 på kvällen fick jag en påminnelse om att jag skulle tvätta så det fungerade ju på sätt och vis väldigt bra. En hake bara, programmet hade inte bokat tvättstugan. Men man kan kanske inte räkna med full support, inte ens av Google. 

tvattstugan

 

7 svar

 1. Tydligen är inte ens Google perfekt! Själv håller jag envist fast vid min stora gula lärarkalender som används även privat. Husse däremot är modernare men jag är inte där än. Men det kommer kanske…

  Önskar dig lycka till med tvätten och en bra start på helgen!

  Kram

 2. Jag har inte orkat sätta mig in i hur min Samsungkalender funkar. Kanske går den att koppla med Google på något sätt. Sedan är ju frågan om jag behöver funktionen. Men det sägs ju att vi pensionärer alltid har så mycket att stå i, så vem vet. 😉

  Jag har nyligen börjat läsa DN bara på nätet, då jag upptäckte att jag ”tjänade” 5400 kronor per år på att inte ta papperseditionen. Tveksam har jag varit. Men ta’me’rackarn … Det går bra. Den digitala versionen funkar fint.

  1. Spännande att du fixar tidningen på nätet, det har jag haft extremt svårt för. Men kalendern måste jag ha pga jobbet. Där ska alla använda den, det går sådär men jag kan se fördelarna när man är många som ska samordna sig. Däremot lär det dröja innan jag låter Google schemalägga min fritid.
   Trevlig helg

 3. Försöka duger! Det är ju till att lära sig, sakta komma in i systemet v blir min tanke. Telefonkalendern använder jag inte alls, men väl en mindre allmanacka där jag skriver.

  1. Ja sakta går det helt klart. På jobbet ska vi använda googlekalendern men jag är inte helt sams med den. Samtidigt är det svårt med dubbla bokföringar. Men sakta är nog ledordet här. Sakta ska jag nog lära mig även detta.
   Kram och trevlig helg.

 4. Inte en Google klarar allr, men de har bra koll på var vi är. Kanske inte ännu vad vi gör.
  God idé att prova denna elektroniska almanacka. Har inte kommit så lågt ännu. Men har en Iphone så det kanske inte fungerar ädr.
  Kram! Och med ett googleleende…

  1. Vi har googlekalendern på jobbet och då blev det ett tillfälle att försöka få till det även privat. Googlekalendern fungerar utmärkt även på Iphone så det är ingen ursäkt till att låta bli:).
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.